Tiroid sorunlarını kötüleştiren 5 kötü alışkanlık

Tiroid sorunlarını kötüleştiren 5 kötü alışkanlık
Tiroid hastaları nelere dikkat etmeli, neyi yapmalı neyi yapmamalı?

Tiroid problemlerinin etkileri oldukça yaygın olabilir. Örneğin, düşük aktif tiroid anlamına gelen hipotiroidizm, diğer şeylerin yanı sıra uykuyu bozabilir, ruh halini etkileyebilir ve metabolizmayı yavaşlatabilir. Aşırı aktif bir tiroidin kendi endişeleri olabilir. ( 1 )

Bütün bunlar göz önüne alındığında, tiroid hastalığı, başınızın üzerinde asılı bir kara bulut olmak zorunda değildir. Dikkatli planlama ve yaşam tarzı değişiklikleri ile durumunuzu yönetebilirsiniz.

Bugün, tiroid rahatsızlığı olan herkesin mümkün olan en kısa sürede terketmesi gereken 5 alışkanlığa odaklanacağız.

Tiroid problemlerini tetikleyen beş alışkanlık

Alışkanlık #1 – Stres

stres.jpg

Behavioral Brain Research dergisinde yayınlanan bir çalışma, stres ve tiroid rahatsızlığının birleşerek uzun süreli hafıza bozukluğu gibi semptomlar üretebileceğini bildiriyor. ( 2 )

EverydayHealth.com'a göre bunun nedeni, stresin bir tür tiroid hastalığı olan hastalarda zaten saldırı altında olan tiroidi ve hormon salgısını baskılamasıdır. ( 3 )

Özetle, böyle bir durumdan muzdarip olduğunuzda kesinlikle strese dikkat etmeniz gerekiyor. Yaşam tarzı değişikliklerine ek olarak, günlük stresle savaşmanıza yardımcı olmak için diyetinize bazı adaptojen otlar eklemeyi düşünün.

Alışkanlık #2 – Sigara içmek

1995 yılında araştırmacılar, sigara içmenin tiroid sorunlarının şiddetini artırdığını keşfettiler. Bu büyük ölçüde tütün dumanındaki siyanür varlığından kaynaklanmaktadır. Siyanür, bezin reseptörlerine bağlanan hormonları sentezlemesini durduran bir anti-tiroid maddesidir. ( 4 )

Bu, diğer organların yanı sıra karaciğerinize de zarar verebilir.

Tabii ki, bir sigara alışkanlığından kurtulmak kolay bir iş değil. Sizde sigarayı bırakmak istiyorsanız bu gönderiye göz atın.

Alışkanlık #3 – Soya Kullanmak

soya-fasulyesi.jpg

Herkes soya yemeyi bırakmalıdır - özellikle tiroid rahatsızlığı olan kişiler. Dr. Mercola'nın bildirdiği gibi, soya, kelebek şeklindeki bezi olumsuz yönde etkileyen bir dizi bileşen içerir. Bu, tiroidin hormon sentezlemesini ve iyotu metabolize etmesini önleyen guatrojenleri içerir. Soya ayrıca çeşitli tiroid tedavilerinin etkinliğini de engelleyebilir. ( 5 )

Alışkanlık #4 – Turpgillerden Çiğ Sebzelerin Aşırı Tüketimi

Oregon Eyalet Üniversitesi'ne göre, lahana ve şalgam gibi sebzelerin yüksek miktarda alınması, iyot eksikliği olanlarda tiroid fonksiyonunu bozabilir. Bunların hepsi, insan vücudunun hormon salgılanmasını engelleyen bir bileşik olan guatrin'e dönüştürdüğü bu tür sebzelerdeki glukozinolatlardan kaynaklanmaktadır. ( 6 )

Bu sizin tüm bu sebzelerden uzak durmanızı gerektiren bir durum değil. Onları hafifçe buharda pişirmek vücudunuzun onları daha iyi sentezlemesine yardımcı olacaktır.

Alışkanlık #5 – Doktorunuzun Tavsiyelerini Göz Ardı Etmek

Bir tür tiroid hastalığınız varsa, uygun şekilde tedavi edilmezse durumunuzun ciddi hasarlara yol açabileceğini hatırlamanız gerekir.

Durumunuza kişisel olarak bakabilecek ve önerilerde bulunabilecek kayıtlı bir natüropat veya diyetisyenden yardım isteyin. Ve doğru şekilde analiz edilen doğru testler, iyileşme veya önleme yolunda size yardımcı olabilir. ( 7 )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler