Tırnaklarımız hangi hastalığın habercisi olabilir? Tırnak şekilleri ve rengi neleri işaret eder?

Tırnaklarımız hangi hastalığın habercisi olabilir? Tırnak şekilleri ve rengi neleri işaret eder?
Bedenimizde neler olup bittiğini, solunum sistemimizin sağlıklı olup olmadığını tırnaklardan öğrenebilir miyiz? Bu yazımız, vücudun röntgeni olarak bilinen tırnakların neleri işaret ettiğini, hangi hastalıklarla ilişkili olduğunu detaylı olarak ele almıştır..Buyrun yazımız...

Tırnaklarımızın fizyonomi ilminde önemli bir yeri vardır. Kadim tıp ilminde ibni Sina ve birçok bilim insanı,  hastalıkların teşhisinde tırnakların görüntüsünden faydalanmışlardır. Yalnızca fizyolojik değil psikolojik ve klinik vakaların tespitinde de  tırnaklar, önemli rol oynamıştır.

Fizyonomi ilminde tırnaklar, vücudun röntgeni olarak ifade edilir. Her tırnağın temsil ettiği bir organ olup, tırnağın rengi, dokusu, yapısal özellikleri bu organla ilgili bilgiler verir.

NORMAL BİR TIRNAK NASIL OLUR?

Normal bir tırnak uzunluğu, genişliğinden biraz fazla ortadan hafif bombeli  ve kenarlara yani tırnağın ete temas ettiği noktalara doğru eğilerek gider. Tırnağın alt kısmında yarım ay şeklinde bir beyazlık vardır. Çizgisiz ve parlaktır. Büyüklüğü  ve küçüklüğü de parmaklarla orantılı bir uyum içindedir.  Yani tırnak ne çok dar ne çok geniş, ne çok uzun ne de çok kısadır.  Esmer ve pembe renktedir, kolayca kırılmaz, düz değil bombelidir.

TIRNAKLARIN GÖRÜNÜŞÜ BİZE NE SÖYLER?

PEMBE TIRNAKLAR

Pembe renkli tırnaklar, sağlıklı bir beden, sağlam ve dayanıklı bir bünye, dirençli ve kararlarında istikrarlı bir fıtratı gösterir.  Bağımsız ve özgür bir ruhun da belirtisidir. Bunlar  başına buyruk yaşamayı severler ve  aynı zamanda hırslıdırlar. Şayet parmağın bir boğumu sıkılmış gibi yuvarlak ve elin içi de sıcaksa akciğer  türünden hastalıklardan haber verebilir.

UÇLARDA İNCELEN TIRNAKLAR

Bu tırnak sahibinin beden sıhhati çok yerinde olmayabilir.  Bilhassa akciğer bozukluklarının, bronşit, astım gibi hastalıkların belirtisi de olabilir.

KISA TIRNAKLAR

Bu tırnaklar ; mücadeleci ve bazen de kavgacı bir kişiliğe işaret edebilir. Eleştiriye tahammülsüzdürler. Ama kendileri her türlü eleştiriyi yapabilirler. Mızıkçı, itirazcı ve muhalif olabilirler. Tahammülsüzlüklerinin sebebi akciğerin sağlıklı çalışmamasıdır. Zira bu insanların vücudu hiçbir zaman yeterince oksijen alamadığı için doğal olarak asabi ve tahammülsüz olurlar. Tırnakları böyle olan çocuklara  erken yaştan itibaren nefes alma egzersizleri yaptırılmalı ve derin nefes almayı  öğretmelidir. Bu kısa tırnak biraz da mavi ise kalıtım yoluyla gelen hastalıklara açık bir bünyeyi gösterir. Şayet ince ve çizgili ise hastalığın başladığını ileri safhada olduğunu gösterir bu tırnak sahipleri heyecandan kaçınmaları iyidir.

KISA VE KEMİRİLMİŞ GİBİ DURAN TIRNAKLAR

Geçimsiz bir kişilik yapısına işaret eder. Melankolik ve sinirlidirler. Öfkelerine yenik düşebilirler

GENİŞ VE SAĞLIKLI TIRNAKLAR

Bu tırnak yapısına sahip kişiler; sağduyulu ve adaletlidirler.  Tırnak dibi yuvarlak ve biraz da uzunsa sıhhatli olmalarına işaret eder. Üşütmekten etkilenen bir bünyeye de sahip olabilecekleri için, uzun süre soğuk havaya maruz kalmamalıdırlar.

UZUN VE SİVRİ TIRNAKLAR

Kuruntu ve vehimli olabilirler. Edebiyata ve özellikle şiire yatkındırlar. Güzel sanatlara büyük ilgi duyarlar. Sanatkâr bir ruha sahiptirler. Bu tırnak aynı zamanda tembellik işaretidir.

UZUN VE DAR TIRNAKLAR: 

Tutarlı, dengeli, samimi fakat içe kapanık bir kişiliğin belirtisidir. Sevgilerini zor açığa vururlar. İstikrarlı bir fikir hayatları olur. Şayet kişi narin ve ince yapılı ise, tırnak da çizgili ise kalp karaciğer ve özellikle akciğer ve omurgalarda rahatsızlıklara işaret edebilir.

UZUN VE  DÜZ TIRNAKLAR

Hoşgörü, bilgelik, sevimlilik ve sadakat belirtisidir. Toplum içinde fazlaca bir çaba harcamadan mümtaz bir yer edinirler. Bu insanların bilhassa yaşlılıkları çevreleri için hoşgörü hayat ve tecrübe kaynağıdır. İdealist ve sanata eğilimlidirler. Şiir, müzik ,sanat ve tabiat güzelliği ilgi alanlarını teşkil eder. Barışçıdırlar. Tartışmadan kaçınırlar . Hayatı hafife alırlar. Kendilerine edilmiş olumsuz bir hareketi zor unuturlar. 

BADEM TIRNAKLAR 

İdealist ve mütevekkil bir tabiat sergiler. Sevimli bir mizaç ve huy göstergesidir.

YUVARLAK TIRNAKLAR

Öfke, şiddet ,karamsarlık, çabuk kanma ,inatçılık ve ısrarcılık belirtisidir. 

YASSI VE UÇLARI BÜKÜMLÜ TIRNAKLAR

Sır saklayıcı, laubalilikten hoşlanmayan bir kişilik yapısına sahiptirler.

YAMUK TIRNAKLAR

Aşırı alışkanlıkları ve kendine özgü bir kişilikleri vardır. Kıvrık tırnaklar sözünde duramamanın işaretidir.

LEKELİ TIRNAKLAR

İki çeşit leke vardır. Bunların birincisi beyaz lekedir ki, zenginlik mutluluk ve iyi sıhhat belirtisidir . İkincisi siyah lekedir ki bu hastalıkları işaret ederr.

TIRNAKLARIN RENKLERİ

BEYAZ:  Bezginlik
PEMBE:  Sıhhat ve sağlamlık, dengeli yapı. 
KIRMIZI: Ani öfke

Her ne kadar tırnaklarımız ve aslında tüm vücudumuzun rengi ve  şekli , organlarımız ve psikolojik yapımızdan haber veriyor da olsa, teşhis ve tedavi için uzman yardımı almak esastır. 

Bu bilgiler, MEHMET ALİ BULUT'un ELFABE adlı eseri referans alınarak yazılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler