Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? İşte Evde yapabileceğiniz harika teknik

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? İşte Evde yapabileceğiniz harika teknik
Yapılan tek bir hata bile insana başka şeyler düşündürebilir, karşınızdakini kötü yönde etkileyebilirsiniz. Çok yoğun insan ilişkilerinde bulunuyorsanız, tırnak bakımı çok daha önemlidir.

3 Adımda Nasıl Kolay Bir Şekilde Tırnak Bakımı Yapılabilir?

Her şeyin başı tabi ki de temizliktir. Ellerimizi yıkarken mutlaka ama mutlaka tırnak içlerimizi de detaylı bir şekilde yıkamalıyız. Eğer güzellik merkezlerine gidecek zamanınız yoksa ya da bütçeniz onun için uygun değilse, evde yapacağınız birkaç dokunuzla tırnaklarınıza bakım yapabilirsiniz.

1. Tırnak Kesme

Tırnaklarınızın bakımının temeli tırnaklarınızı kesmenizden oluşur. Eğer tırnaklarınızın çatlamadan kesilmesini istiyorsanız, öncelikle sıcak suyun altında biraz bekletmelisiniz. Tırnaklarınızı bu şekilde rahatlıkla kesebilirsiniz. Tırnaklarınızın kesim modeli olarak kafanızda bir şey yoksa, en doğrusu oval şekilde kesmek olacaktır. Böylece tırnaklarınız daha bakımlı olacak ve ojenizi çok daha rahat sürebileceksiniz. Tırnaklarınızı kestikten sonra mutlaka ellerinizi yıkamalı, kalan tırnak parçalarından kurtulmalısınız. Ardından vazelin kullanarak ellerinizi nemlendirebilirsiniz.

2. Törpüleme

Sürdüğünüz vazelin, ellerinizi iyice yumuşattıktan sonra, törpüleme işleminize geçebilirsiniz. Törpüleme işlemi yaparken, tırnaklarınıza istediğiniz şekli verebilirsiniz.

3. Kütikül Temizleme

Aslında kütikülü temizlemek çok iyi değildir. Çünkü kütikül, tırnaklarımızı korumak için vardır. Ama görüntüsünden çok rahatsız oluyorsanız, önce tırnaklarınızı nemlendirici yardımıyla temizleyin, daha sonra kütikülleri temizlemeye başlayın. Kütikül temizleyici kremlerden de satın alarak çok kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.


Bu kolay 3 adım sizin tırnağınız için mükemmel bakım olacaktır. Düzenli yaptığınızda mutlaka etkisini görebileceksiniz. Ayrıca ellerinize krem uygularken, mutlaka tırnaklarınıza ayrı bir hassasiyet gösterin. Ellerinizi ve tırnaklarınızı kuru bırakmamaya çalışın. Bakımları her hafta yapın.

Kaynak: https://kadincatarifler.com/tirnak-bakimi-yapmanin-3-kolay-yolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler