Tedbiri Elden Bırakmamak Lazım Ortada Gözle Görülmeyen Büyük Bir Tehlike Var! İşte Radyasyondan Korunmak İçin Öneriler...

Tedbiri Elden Bırakmamak Lazım Ortada Gözle Görülmeyen Büyük Bir Tehlike Var! İşte Radyasyondan Korunmak İçin Öneriler...
Radyasyon dalgalarının zararlarını bilmeyen yok. O varken sağlık olmuyor, olmasa da hayat zorlaşıyor.. Radyasyonlu cihazlardan uzaklaşmam mümkün değil, ama zararından korunmak istiyorum diyorsanız.. İste tam size göre tavsiyeler!!

Cep telefonu ve internet gibi her alanda kullandığımız aletlerin henüz yaygın olmadığı dönemlerde bile, hastanelerin röntgen odalarının kapılarında görmeye alışkın olduğumuz bir uyarı vardı hatırlarsınız. “Hamileler ve hamilelik şüphesi olanlar giremez”. Çünkü röntgen cihazının yaydığı ağır radyasyon anne karnında henüz oluşum aşamadında ki bebeğe çok fazla zararlıdır. Anne karnında ki bebeğe yapılan bu uyarılar, şimdilerde neredeyse telefonla uyuyan bizler için de sürekli yapılsa yeridir. Çünkü artık radyasyon hayatımızın her alanında yerini aldı. Mikrodalga fırınlar, bilgisayarlar, tabletler, telefonlar... Evimizin en önemli bireyi olan modem ise, baş köşede duruyor. Öyle kıymetli ki, herkes onun yakınında olmak için can atıyor. Gelen misafir onu soruyor. Şurası bir gerçek ki, bizler için internet hayatımızın bir parçası. Olmazsa olmaz diyebileceğimiz kadar alışverişten eğitime bir çok alanda ihtiyaç duyduğumuz internet, işlerimizi kolaylaştırmak için yarışan uygulamalarla dolu.

Bir yandan hayatımız kolaylaşırken, diğer yandan da bu cihazların yaydığı ağır radyasyon ile sağlığımız tehlike altında. Az çok uzmanların uyarı ve anlattığı kadar artık radyasyonun zararlarını bilmeyen neredeyse yok. Fakat bilmek yetmiyor. Hem kullanalım hem de zarar görmeyelim istiyoruz. İşte tam olarak burada , acaba "radyasyonun zararlarından nasıl korunabiliriz" sorusu akıllarda yerini alıyor.

Bizler de sizler için bu sorunun cevabını araştırdık ve oldukça pratik bilgiler hazırladık.

Radyasyonun zararlarından nasıl korunabiliriz?

✔️ Uykunun insan sağlığı için oldukça önemli bir yeri vardır. Hem dinlendiren, hem hormonları düzenleyen ve bağışıklığı bile güçlendiren uykunun ise kalitesi son derece önem arz etmektedir. Durum bu iken, telefonla uyumak ise sağlığı çöpe atmak anlamına gelir. Hal böyle olunca yapacağınız ilk adım, uyku öncesi telefon ve bilgisayara veda etmek, özellikle uyuduğumuz odada telefon bulundurmamak. Alarm kullanmak için telefon tercih ediyorsanız, bunun için yeni bir başlangıç yaparak, eskiden olduğu gibi alarmlı bir masa saati ile ilk adımı atabilirsiniz.

✔️ Gün içerisinde görüşme yapmayacaksanız ve telefon beklemiyorsanız, bir süre telefonu uçak moduna alabilirsiniz. Böylelikle baz istasyonundan sinyal akışını kesmiş olursunuz

✔️ Telefon, çekmediği yerlerde, çekmek için gücünü en üst seviyeye çıkarır. Özellikle asansör uçak, otobüs gibi yerlerde telefonun çekmediğini fark ettiğinizde kapatın veya vücudunuzdan uzak tutun ki, etkilenmeyesiniz

✔️ Elma, kiraz, patates, zerdeçal, lahana, borokoli, çörekotu gibi yiyecekler, radyasyonun vücuda verdiği zararların atılmasına yardım eder. Bu gıdaları sık sık tüketin.

✔️ Doğal taşların son yıllarda kıymeti daha bir anlaşılır oldu. Bu taşların o kadar çok faydası var ki, saymakla bitmez. Bunlardan bir tanesi de shungit taşı.. Araştırmalar ,bu taşın radyasyonla mücadele de çok önemli olduğunu göstermekte. Shungit taşını modeminizin veya çalışırken bilgisayarınızın yanına koyarak, radyasyonun vereceği zarardan korunma sağlayabilirsiniz.

✔️ Karahindiba, kimyon ve kişniş ile yapacağınız bitki çayları da sizi rahatlatacak, bedeninizi radyasyon yükünden kurtarmaya yardım edecektir

✔️ Bir kova içerisine attığınız magnezyum sülfat ile ellerinizi ayaklarınızı su içerisinde bekleterek vücudunuza aldığınız bu etkiden kendinizi kurtulabilirsiniz..

✔️ Bu konuda her ne kadar farklı araştırmalar olsa da, genel kanı kaktüs ve reyhan bitkisinin radyasyonu içine hapsederek, zararlarından koruduğu yönünde. Özellikle kaktüs çiçeğinin boyu ne kadar uzunsa etkisi de o kadar fazla olur diye biliniyor. Bu çiçeklerden birini veya her ikisini bilgisayarın yanına koyup, hem gözlerinizi hem de bedeninizi arındırıp dinlendirebilirsiniz..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler