Tavuk pişirilirken nelere dikkat edilmeli

Tavuk pişirilirken nelere dikkat edilmeli
Özellikle sıcak havalarda tavuk kaynaklı zehirlenmeler sıkça görülmekte. Sizde bu makalede yazan bilgilere uyarak güvenli bir şekilde tavuk tüketebilirsiniz.

Ülkemizde tavuk eti çok tüketilir ve bazı sofraların vazgeçilmezdir. Ancak tavuk etini keserken ve pişirirken yapabileceğiniz ufak dikkatsizlikler sofranızın tadını bozabilir.

İşte kaçınmanız gereken davranışlar

  1. Tavuk pişirmeden önce asla yıkanmamalı
    Tavuk yıkanması halinde, et ile temas eden suyun etrafa sıçramasın neticesinde bu bölgelerde yoğun bakteri artışı yaşanabilir bu yüzden tavuk pişirilmeden önce yıkanmamalıdır.
  2. Kesme tahtaları ve araçları düzgünce yıkanmalı
    Tavuk doğradığınız tahtalar yapısı gereği bakteri barındırmaya çok müsaittir bu yüzden kesme işlemi sonrasında iyice dezenfekte edilmelidir. İyice dezenfekte edilmeden kullanılması halinde buradaki olası bakteriler diger besinlerinizede bulaşabilir. Aynı dikkati biçaklar içinde göstermelisiniz.
  3. Buzdolabında saklarkan özen gösterilmeli
    Tavuk gibi tüm etler sıcakta çok kolay bozulabilen gıdalardan olduğu için soğuk ortamda saklanmalıdır ancak sadece soguk ortamda saklamak yeterli değildir. Bu tarz ürünlerdeki bakteriler buzdolabındaki hava sirkülasyonu sayesinde diğer gıdalarada kolayca geçebilmektedir bu yüzden bu tarz besinler kapalı kaplarda veya srteç ile sarılarak saklanmalıdır.
  4. Yeterli pişirme yapılmalı
    Et ürünlerinin güvenli pişirme dereceleri vardır. Tavuk içinde her bölgesinin ayrı ayrı güvenli pişirme değerleri mevcuttur en az bu güvenli pişirme derecelerine kadar iyice pişirilip bakterilerin ölmesi sağlanmalıdır. Ayrıca bu pişirme sırasında iç bölgelerinde iyice pişmiş olduğuna emin olun dışı kızarmış ama içi pişmemiş olabilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler