Tamamı Ücretsiz Hayatınızı kolaylaştıracak 10 pratik bilgi

Tamamı Ücretsiz Hayatınızı kolaylaştıracak 10 pratik bilgi
Bazı bilgileri parayla isteseniz alamazsınız tecrübe gerekir derlerdi büyüklerimiz. İşte hayatınızı kolaylaştıracak 10 bilgi

1. Kaşmir kıyafetlerinizi elde yıkayınız. Ufak parçalardaki kaşmir kıyafetleri salata kurutucu ile kurutabilirsiniz. Fazla suyu saniyeler içinde yok edebilirsiniz.

2.Kırmızı şarap lekelerini çıkarmak için beyaz şarap kullanın.

3. Yeni aldığınız jean pantolonlarınızı terziye götürmeden önce 2 kez mutlaka yıkayın. Unutmayın, jean'ler yıkandığında mutlaka çekme yapar.

4. Tiftik ve angora yünlü kıyafetlerinizin tüy dökmesini önlemek için ufak bir torba içerisinde buzluğa koyup dondurun. 3 saat bekletmek yeterli olacaktır.

5. Vintage veya ikinci el kıyafetlerdeki kokudan kurtulmak için 1 ölçek votka ve 2 ölçek suyu karıştırıp sprey şişesi yardımıyla püskürtün.

6. Kıyafetlerdeki beyaz deodorant lekelerinden kurtulmak için askılarda kullanılan koruyucu köpüğü kumaşa narince sürterek temizlik yapabilirsiniz.

7. En sevdiğiniz çantaya yağ damladığında bebek pudrasını lekenin üzerine dökün ve sabaha kadar bekletin. Muhtemelen lekenin yok olduğunu göreceksiniz. Leke henüz gitmediyse bir gece daha aynı işlemi tekrarlayın.

8. Üzerinize güzel oturan kıyafetlerin püf noktası likradır. T-shirtler için %95 pamuk, %5 likra karışımını tercih edin. Jeanler için ise en azından %2 likralı olanlar üzerine daha iyi oturacak ve şekilleriniz uzun süre koruyacaktır.

9. Dolabınızda her zaman açıktan koyuya doğru bir düzen olsun ve açık kıyafetleri soldan dizmeye başlayın.  Bu sayede daha kolay seçimler yapabilirsiniz.

10. Kaşmir kumaşın kalitesini anlamak için kumaşı hafifçe yanlara doğru açın. Bıraktığınızda aynı şekli alıyorsa kaliteli demektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler