Soğanın gün yüzüne çıkmamış müthiş faydaları

Soğanın gün yüzüne çıkmamış müthiş faydaları
Hemen hemen bir çoğumuz topluluk arasında utanmamak için soğandan uzak dururuz. Oysa Soğan başlı başına bir mucize çıktı! Eee Boşuna demiyoruz ona tıbbın doğal ilacı diye! 10 Marifeti birden var

Yeni nesil bir alem. Soğandan uzak duruyorlar. Hatta iş ortamı olsun okul ortamı olsun utanmamak adına soğan yememeye özen gösteriyorlar. Oysa Avrupa'nın bir çok kentini gezmiş birisi olarak söylemeliyim ki bir çok insan buram buram soğan kokuyor.

Çekinmeden soğanları tüketiyorlar. Yeni nesil bilmez ama eskiler bilir soğanın başlı başına bir mucize ve ilaç olduğunu. Hala bilmeyenler olabilir diye sağlam kaynaklarca doğrulanmış bilgileri sizlerle paylaşmak istedik. İşte Soğanın marifletleri

Arılardan Kurtulmak için Soğan

Evet hemen hemen bir çoğumuz arılar faydalı hayvanlar olmasına rağmen onların sokmasından ötürü çok ama çok korkarız. İşte imdadınıza soğan yetişecek.

Peki ama soğanla arıları nasıl engelleriz?

Onun sırrını hemen açıklayalım:

Evinizde yaz günleri sağda solda soğan kesip koyun bir kenarlara. Arılar ve sivrisinekler soğanın olduğu yerlere yaklaşmazlar. Arı sokmasına daha arı sokmadan savunmanızı almış olursunuz!

YANIKLARA KARŞI SOĞAN

Yanıklara dediysek bir sakin olun lütfen. Güneş yanıklarından bahsediyoruz. . Yanıklarınızın üstüne soğan dilimleri koyun ve yanığın soğanın suyunu çektiğinden emin olun. Bunun üstüne bir yumurtanın akını sürerek tedavinizi sağlayabilirsiniz.

ENFEKSİYONU YOK ETMEK İÇİN SOĞAN

Bir dilim ekmeğin üstüne sütü kaynatıp dökün, üstüne bir soğan rendeleyin ve enfeksiyonlu yaranın üstüne bastırın. 2 saat kadar bu karışımın enfeksiyonlu alanla temasını kesmeyin. 2 saat sonra enfeksiyonu bu karışımla beraber vücudunuzdan çekebilirsiniz.

YARALANMAYA KARŞI SOĞAN

Deriye yama olarak soğan! Bazı bitkilerin insan vücudundaki yaralanmaları çok hızlı bir şekilde tedavi ettiği bilinen bir gerçek.
! Soğanın iç çeperindeki zarlar İşinizi kolaylaştıracak.. Yaralanmalarınızda, zarları ayıklayıp hemen sıkıntılı noktanın üstüne koyun ve mucizeye şahit olun!

CAN SIKINTISINA EN DOĞAL İLAÇ : SOĞAN

Soğan kesildiği zaman ağlatıcı özelliğiyle kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda sizi ağlatarak rahatlatır. 

İNATÇI NEZLEYE KARŞI SOĞAN

Çayınızın içinde bir adet dilimlenmiş soğanı kaynatıp için, yanında da tuzlu soğan halkaları yiyin. Vurun kafayı yatın, uyandığınızda kesinlikle daha iyi hissedeceksiniz.

DÜŞMEYEN ATEŞE KARŞI SOĞAN

çorabınızın içine ayak tabanınızla temas edecek şekilde koyacağınız soğan dilimleri mucizevi şekilde ateşinizi düşürecek!

İNATÇI ÖKSÜRÜK PROBLEMİNE SON

Öksürükten bir türlü kurtulamıyormusunuz kullandığınız ilaçlar şuruplar işe yaramadıysa birde bu formüle kulak verin o halde:

İhtiyacınız olan şey soğan suyu! Evet belki nefesiniz pek hoş kokmayacak ama sakızla, diş macunuyla o kokuyu bastırabilirseniz soğan suyu öksürüğünüzü kısa sürede bünyenizden söküp atacaktır!

KULAK UĞULTUSU VE ÇINLAMASINA KARŞI SOĞAN

Kulaklarınızda tuhaf bir çınlama mı var? O zaman yine imdadınıza soğan yetişecek: soğanın cücüğünü ikiye bölüp kulaklara tıpa gibi koymaktır. Birkaç saat içerisinde soğan sıkıntı neyse inanılmaz şekilde tedavi edecektir!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler