Sigarayı bırakmanız için neden mi arıyorsunuz? İşte size 10 haklı neden

Sigarayı bırakmanız için neden mi arıyorsunuz? İşte size 10 haklı neden
İnsanlar sigarayı bıraktıklarında daha kolay nefes alırlar ve daha az öksürürler çünkü 9 ay içinde akciğer kapasiteleri %10'a kadar iyileşir. Artık coronavirus ile tanıştığımız dünyada herkese sigarayı bırakmayı şiddetle öneriyoruz.

Sigarayı bırakmak daha kolay nefes almanızı sağlar

20'li ve 30'lu yaşlarda sigara içmenin akciğer kapasitesi üzerindeki etkisi ağır fiziksel aktivite yapmadan fark edilmeyebilir, ancak akciğer kapasitesi doğal olarak yaşla birlikte azalır.

Daha sonraki yıllarda, maksimum akciğer kapasitesine sahip olmak, yürüyüşe çıktığınızda veya merdiven çıktığınızda bariz etkilerini göreceğiniz çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Sağlıklı bir yaşlılık ve hırıltısız bir solunum için SİGARA'yı bırakın.

Sigarayı bırakmak size daha fazla enerji verir

Sigarayı bıraktıktan sonraki 2 ila 12 hafta içinde kan dolaşımınız düzelir. Böylece, yürüme ve koşma dahil olmak üzere tüm fiziksel aktiviteleriz daha kolay hale gelir.

Ayrıca bağışıklık sisteminiz de düzelmeye başlar. Soğuk algınlığı ve griple savaşmak vücudunuz için daha kolay olmaya başlar.

Vücuttaki oksijen artışı neticesinde yorgunluk ve baş ağrısı problemleriniz de düzelmeye başlar.

Sigaraları bırakın ve daha az stresli hissedin

Sigaralar arasında süre zarfında nikotinden yoksun kalma duygunuz stres duygularını artırabilir.

Yoksunluk stresi diğer streslerle aynı hissettirdiğinden, normal stresi nikotin yoksunluğu ile karıştırmak kolaydır, bu nedenle sigara içmek diğer stresleri azaltıyor gibi görünebilir.

Ancak durum böyle değil. Aslında, bilimsel çalışmalar insanların sigarayı bıraktıktan sonra stres seviyelerinin daha düşük olduğunu göstermektedir.

Strese yatkın olduğunuzu hissediyorsanız, sigara yerine stresle başa çıkmanın daha sağlıklı yollarını yercih etmeniz size gerçek faydalar sağlayabilir.

Daha iyi cinsel hayat

Sigarayı bırakmak vücudun kan akışını iyileştirir, bu nedenle hassasiyeti artırır.

Sigarayı bırakmak doğurganlığı artırır

Sigara içmeyenler hamile kalmayı kolaylaştırır. Sigarayı bırakmak rahmi iyileştirir ve erkek spermlerini daha güçlü hale getirir.

Sigara içmeyenlerde gebe kalma olasılığını artar ve düşük yapma olasılığını azalır. En önemlisi de, sağlıklı bir bebek doğurma ihtimali sigara içenlere göre çok daha yüksek olur.

Sigarayı bırakmak kokuyu ve tadı iyileştirir

Sigara içmeyi bıraktığınızda, koku ve tat duyularınız güçlenir.

Ağzınız ve burnunuz sigarada bulunan yüzlerce toksik kimyasal tarafından donuklaştığından, yiyeceklerin tadının ve kokusunun farklı olduğunu fark edebilirsiniz.

Daha genç görünen ciltler için sigarayı bırakın

Sigarayı bırakmanın yüz yaşlanmasını yavaşlattığı ve kırışıklıkların görünümünü geciktirdiği yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır.

Sigara içmeyenlerin cildi, oksijen de dahil olmak üzere daha fazla besin alır. Sizde sigarayı bırakarak , sigara içenlerin sıklıkla sahip olduğu soluk ten rengini tersine çevirebilirsiniz.

Sigara içenlerde daha beyaz dişler ve daha tatlı bir nefes var

Sigarayı bırakmak dişlerin lekelenmesini önler.

Sigara içmeyenlerin diş eti hastalığına yakalanma ve dişlerini erken kaybetme olasılıkları sigara içenlere göre daha azdır.

Daha uzun yaşamak için sigarayı bırakın

Uzun süreli sigara içenlerin yarısı, kalp hastalığı, akciğer kanseri ve kronik bronşit gibi sigarayla ilişkili hastalıklardan erken ölmektedir.

30 yaşına kadar sigarayı bırakan erkekler hayatlarına 10 yıl, 60 yaşında bırakan insanlar hayatlarına 3 yıl ekler. (Sağlık yönünden)

Dumansız olmak sadece hayatınıza yıllar katmakla kalmaz, aynı zamanda hastalıksız, mobil ve daha mutlu bir yaşlanma şansınızı büyük ölçüde artırır.

Dumansız bir ev sevdiklerinizi korur

Sigarayı bırakarak, sigara içmeyen arkadaşlarınızın ve ailenizin sağlığını da koruyacaksınız.

Pasif içiciler de akciğer kanseri, kalp hastalığı ve felç riski maalesef artmaktadır.

Pasif içicilik çocuklarda pnömoni, kulak enfeksiyonları, hırıltılı solunum ve astım gibi göğüs hastalıkları riskini iki katına çıkarır. Ayrıca sigara içmeyenlerle yaşayan çocuklara kıyasla akciğer kanseri olma riski 3 kat artmaktadır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler