Sevdiğiniz renklerin kişiliğinizi nasıl ele verdiğini biliyor musunuz?

Sevdiğiniz renklerin kişiliğinizi nasıl ele verdiğini biliyor musunuz?
Giydiğiniz kıyafetten kullandığınız arabaya, evinizin duvarlarından mobilyalarınıza, hayatınızın her alanında var olan  renkler, sizin hakkınızda neler söylüyor hiç düşündünüz mü? İşte size renklerin kişiliğiniz hakkında verdiği ip uçları...

Yapılan araştırmalar renklerin yalnızca ışığın cisimlerden yansımasına bağlı oluşturduğu algıdan ibaret olmadığını, fiziksel ve psikolojik yapımızı da etkilediğini ortaya koymuştur. Renklerin yaydığı titreşimler hormonlarımızı uyarıp, ruh halimzi etkiler.

İnsanda var olan enerji merkezlerinin her birinin ayrı renkleri vardır. Bu enerji merkezinin kendisine ait olan renklerini yine kullandığımız renklerle aktive eder, enerjimizi yükseltebiliriz. Adeta gökkuşağında olduğu gibi, her rengin enerjisinden belli ölçülerde faydalanmak gerekir. 

Geçmişten günümüze renkler hem tedavi amaçlı, hem de insanın kişilik yapısını analiz etmek için kullanılmıştır. Bulunduğumuz mekanların, giydiğimiz kiyafetlerin ne kadar farkında olmasakda bizi etkileyen pek çok tarafları vardır. Osmanlı dönemi şifahanelerinde hastaların, renkli odalarda tedavi edildiği bilinmektedir. Günümüzde pek çok alanda bilinçli bir şekilde renk tercihi yapan büyük firmalar vardır. Örneğin; gıda sektöründe iştahı açtığı bilinen “kırmızı” renk,  okul ortamlarında ise zihin açıcı özelliği ile “sarı” renk tercih edilir. 

Peki hangi renk bize ne söyler?

Kırmızı

Kan akışını hızlandıran, adrenalin salgısına yol açarak kişiyi heyecanlandıran, aynı zamanda iştahı açan bu renk, çok maruz kalındığında öfke hissi uyandırabilir. Eğer kişi, bu rengi çok kullanıyorsa liderlik özelliği yüksektir ve enerjisi fazladır.

Yeşil

İnsana huzur veren bu rengin, üretkenliği de artırdığı bilinmektedir. Ayrıca mide ağrısını azalttığı da tespit edilmiştir. Eğer kişi yeşili çok fazla tercih ediyorsa hırslı ve inatçı bir kişilik yapısına sahiptir.

Mavi

Sakinleştirici özelliği olan mavi, sadakatin rengi olarak bilinir. Bu rengi tercihlerinde ilk sıralarda kullanan kişiler, hayatlarında problemsiz ve tutarlı birliktelik hedefler. Ayrıca hassas bir yapıya sahiptirler.

Kahverengi 

Kahverengi, aynı zamanda toprağın da rengidir. Tevazu anlamına gelir. Eğer kişi kahverengi rengi çok fazla tercih ediyorsa, bu onun güven arayışında olduğunuzu, huzursuz bir kişilik yapısına sahip olduğunuzu gösterir.

Siyah

Siyah, hırs ve tutkuyu temsil eder. Aynı zamanda konsantrasyonu arttırır. Eğer kişi siyah rengi çok fazla kullanıyorsa, başkaldırmayı seven bir kişiliğe sahiptir.

Pembe

Koşulsuz sevginin temsilcisi olarak bilinen bu renk, eğer kişinin ilk tercihlerinde yer alıyorsa, o kişi neşeli ve sevecen, aynı zamanda biraz çekingen bir kişilik yapısına sahiptir.

Turuncu

Kişi; ruhu canlandıran, kişiye öz güven veren bu rengi çok fazla tercih ediyorsa, o kişi sosyal iletişime önem veren, kendini rahatça ifade edebilen bir yapıya sahiptir..

Sarı

Güneşi temsil eden bu renk ,canlılık ,merak, çekicilik anlamına gelir. Yapılan araştırmalarda sarının, zihni performansı etkilediği, serotonin hormonunu aktive ettiği kanıtlanmıştır. Sarı rengi çok kullanan bir kişi, yeni fikirler üretmeye açık, girişimci bir ruha sahiptir.

Mor

Ruhsal enerjiyi dengeleyen mor, sakinlik ve dinginlik demektir. Zarafet ve asalet temsilcisi olan bu rengi kullanan bir kişi; entellektüel bakış açısına sahip, araştırmayı seven biridir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler