Salgın Döneminde bu 5 riskli alışkanlıktan vazgeçmelisiniz! Yoksa tehlike kapıda

Salgın Döneminde bu 5 riskli alışkanlıktan vazgeçmelisiniz! Yoksa tehlike kapıda

Koronavirüs salgını devam ederken uzmanlar uyarıyor. Dünyayı etkisi altına alan Salgın döneminde büyük risk!

Çin'de Başlayıp Dünyayı Etkisi Altına Alan Koronavirüs salgını tüm hızıyla sürerken bağışıklık sisteminde hasara yol açabilecek 5 büyük riskle ilgili uyarı yapıldı.

Uzmanların bu 5 uyarısına kulak verilmeli:

Margarinler ve Trans Yağlar hatta işlenmiş bütün yiyecekler enfeksiyonlarla savaşı zorlaştırır. Cips - Dondurulmuş Yiyecekler - Hazır Et ürünleri gibi yiyeceklerin tüketimine bu dönemde dikkat edilmeli:

Bu dönemde taze yiyecekler tüketmeye özen göstermeliyiz:

Havasız Oda: Evde kaldığımız şu günlerde odamız sürekli havalandırmalı mümkünse sigara içilmesine kesinlikle izin vermemeliyiz:

Şeker : Şeker tüketimine bu dönemde dikkat etmeli - sağlığa zararlı yiyeceklerden uzak durmalıyız:

Düzensiz Uyku : Uyku düzeni bu dönemde çok önemli en az 8 saat uyumalı ne az nede fazla uyumamaya dikkat etmeliyiz: TV karşısında saatlerce vakit geçirip geç saatlerde uyumakta riskli olabilir:

Uzun Süre Aç Kalmak : Aç kalmak yorgunluğumuzu artıracağı gibi böylesi bir dönemde bağışıklık sistemimize de zarar verebilir. Özellikle kronik rahatsızlığı olanların bu dönemde dikkatli olmasında ve öğünlerini atlamamasın da fayda var:

Salgın Döneminde Taze mevsim sebze ve meyvelerinin yanı sıra bol yeşillik tüketimine özen göstermeliyiz:

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.