Sağlıklı bir cilt bakımı için bu uyarıları dikkate alın! 10 tavsiye

Sağlıklı bir cilt bakımı için bu uyarıları dikkate alın! 10 tavsiye
Cilt bakımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Yanlış cilt bakımı maalesef faydasından çok zarar verebiliyor.

Sağlıklı bir cilt için cilt bakımı yapılması tavsiye edilir. Ama yapılan cilt bakımı hataları olursa faydasından çok zarar verebiliyor.

Bunun için bazı önemli uyarılar var. Sırasıyla onlar şu şekilde

Makyajla uyumayın. Eğer yüzünüzde makyaj varsa gece en kısa zamanda bu mümkün değilse gece yatmadan önce kesinlikle mutlaka temizleyin hatta iki defa üst üste yıkamanızı tavsiye ederiz. Makyajdan dolayı kapanan gözenekler bu sayede açılır.

Tonik kullanın. Cilt temizliği yaptıktan sonra arındıcı tonikler kullanarak gözeneklerinizin tamamıyken açılmasını sağlayabilirsiniz. Bu sizin daha genç görünmenizi sağlayacak unsurların başında gelir.

Nemlendirici kullanın. Cildinizi temizledikten sonra mutlaka nemlendirici kullanmayı unutmayınız.

Peeling yapın. Haftada bir kes olsun bile peeling uygulayınız. Cilt temizliği için çok önemli.

Makyaj malzemelerinizi sıkça yıkayın. Makyaj yaptığınız fırça ve süngerlerinizi sık sık yıkamaya özen gösteriniz. Cildinizdeki yağ ve bakterileri fırça hapsettiği için bir sonra ki uygulamada cildinize tekrardan sürmüş olursunuz.

Sabun kullanırken dikkat edin. Sabun cildinizi kurutacağından dolayı kullanımını pek tavsiye etmiyoruz. Çünkü kuruyan cilt dayanıksız olur, tahrişe ve çizgilerin olmasına neden olabilir. Sabun yerine cilt jelleri kullanarak cildiniz yıpranmayarak ve kurutmayarak derinlemesine kurutmaktadır.

Buhar uygulaması yapın. Cilt temizliği öncesinde yapacağınız buhar banyosunun, bir sonra ki temizleme işleminiz için daha da etkili olacağını göreceksiniz.

YÜZÜ ÇOK SIK YIKAMAK
 
Yüzünüzü çok yıkamak yanlıştır.Çünkü cilt daha kendi yağını tolere etmeden siz tekrar yıkarsanız,bu sefer cildinizin kurumasına neden olursunuz.Ayrıca klima da cilt kuruluğuna neden olabilir.Bunu engellemek için gün içinde nemlendirici sürmenizde fayda var.

Ilık su kullanın. Yüzünüzü çok soğuk veya çok sıcak su ile yıkarsanız cildinizin zamanla zamanla kuruduğunu fark edeceksiniz. Onun için cildiniz yıkarken ılık su ile yıkamanızı tavsiye ederiz.

Yumuşak havlu kullanın. Cilt temizliği sonrası ılık ve yumuşak bir havlu ile kurutunuz. Sert bir havlu yüzünüzü tahriş edebilir.

Doğru malzeme kullanın. Kullanacağınız makyaj temizleyicilerine göre farklı malzemeler kullanmaya dikkat ediniz. Süt temizleyicileri sünger yardımı ile, krem olanları pamuk ile, sabun olanları ise bol su ile yıkayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler