Sadece 5 dakika içerisinde Parkeleri yeni gibi ışıl ışıl yapacak yöntem

Sadece 5 dakika içerisinde Parkeleri yeni gibi ışıl ışıl yapacak yöntem
Hanımların en çok temizlemekte uğraştığı Parkeleri Yeni gibi ışıl ışıl yapmanın kolay bir yöntemi var. Şimdi sizlere bu yöntemden bahsedeceğiz..

Temizlenecek parkenin elektrikli süpürgeyle tozunu alarak, çay ile parke temizliğine hazırlık yapabileceğiniz ifade ediliyor.

Sık sık ıslak temizliktense belli aralıklarla kuru paspaslar ve süpürgelerle toz almak parkelerinin ömrünü uzatıyor. Çay ile parke temizliği için ocakta bir geniş çaydanlık veya tencere içinde 5 litre su kaynatılıyor.

Bardak poşet çaylardan 8 adet, bu su miktarı için yeterli oluyor. 8 adet çay poşeti, altı kapatılan kaynar su dolu tencereye atarak demlenmesi bekleniyor. 10 – 15 dakika kadar bir süre, poşetlerin çıkarılarak demli çay karışımının hazırlanması için kafi görülüyor. Demli çay soğuması için 5 – 10 dakika daha bırakılıyor.

Çaylar hazırsa, haydi temizliğe

Milliyetemlak.com Sitesinde yer alan bilgilere göre : Karışım el değecek kadar soğuduktan sonra temizlik bezi, hazırlanan solüsyona daldırılarak nemlendiriliyor. Parkede geniş bir alanı çayla silmeden önce küçük bir alanda deneme yapılarak sonuçların test edilmesi tavsiye ediliyor. Çaylı bez parkeye hafifçe sürülerek uygulamaya devam ediliyor.

Bezin çok ıslak olmaması gerektiğinin önemle altı çiziliyor. Ahşap zeminler fazla su ile temas ettiğinde şişerek sorun yaratabiliyor. Bu nedenle çay solüsyonunun bezi nemlendirmesi yeterli görülüyor. Çaylı alan kurudukça çiziklerin kapandığı, parkenin parlak ve daha sıcak renklerde göründüğü fark edilebiliyor. Çay ile parkedeki renk eşitsizlikleri görünmez olarak yeni gibi bir hal alıyor.

Parkeye göre çayınızı demleyin

Kullanıcıların temizlik için acelesi varsa, sıcak çözeltiyi daha hızlı soğutmak için içine az miktarda soğuk su katılabileceği belirtiliyor. Eğer acil bir işiniz çıktıysa ve çayı hemen uygulayamadıysanız, çözeltiyi dökmeden 24 saat içinde kullanabileceğinizin altı çiziliyor. Parke rengi çok açıksa, 8 poşet çay yerine 4 veya 6 adet poşet, koyuysa 10 – 12 adet poşet çay kullanılabiliyor. Bu şekilde, parke rengine göre çay poşeti adedini belirlemeniz tavsiye ediliyor. Aynı gün içinde içtiğiniz poşet çayları ziyan olmaması için saklayarak parke silerken yeniden demleyebileceğiniz hatırlatılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler