Sabah uyanır uyanmaz kahve içmeyin

Sabah uyanır uyanmaz kahve içmeyin
Sabah Uyandığınızda kahve içiyorsanız hemen bırakın! Bunun yerine elma yiyin! Peki ama neden bunu yapmalıyız?

Genelde sabah uyandığımda aç karnıma faydalı oluyor diye kahve içiyordum. Ancak okuduğum bir içerik gerçekten beni şaşırttı. Bu hatayı belki başkaları da yapıyor diye paylaşmak istedim.

Eğer sizlerde uyandığınızda kahve içenlerdenseniz bu içeriğe göz atmanızda yarar var.

Kahveyi genelde bizi sakinleştirsin veya uykumuzu alsın diye içeriz. Sabahları ise kimileri kilo verdireceğine inandığından içer.

Ben artık açıkçası kahveyi sabah uyanır uyanmaz içmiyorum! Üç bardak su içiyorum üzerine de bir elma.. Güzel bir duş aldıktan sonra kahvaltımı öyle yapıyorum.

Sözcü gazetesinde yer alan bir haber : Kahve içmek yerine elma yiyin açıklaması şaşırtıyor. Peki ama neden? İşte ayrıntılar

Sabah bir bardak kahvenizi elma ile değiştirmeye ne dersiniz? Cornell Üniversitesi'nde bilim insanları elma ve kahveyi karşılaştırdı ve sabahları kahve içmek yerine neden elma yemeniz gerektiğini paylaştı. Peki, sabah neden kahve içmek yerine neden elma yemelisiniz?


Kahvenin sabah içilmesinin nedeni vücuttaki uyku durumunun çıkmasına yardımcı olmasıdır. Peki bu nasıl yağıyor? Geceleri uyurken kan basıncı düşer ancak bir fincan kahvedeki 100 miligram kafein, merkezi sinir sistemini uyarır ve buna karşılık kan basıncını, solunum hızınızı yükseltir. Bu da daha uyanık hissetmenizi sağlar. Ancak kahveyi çok fazla tüketmek ters etki yapabilir ve daha yorgun hissetmenize neden olabilir.


Her ne kadar birçok kişi sabahları kahve içmeyi tercih etse de, bilim insanları elmanın daha iyi enerji verdiğini savunuyor. Özellikle eğer sabah kahvenize yapay tatlandırıcılar ekliyorsanız, bunun yerine bir adet elma yemek daha sağlıklı bir alternatif olacaktır.


Cornell Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre bir elmada doğal olarak çok fazla lif, şeker, vitamin ve antioksidan bulunuyor. Bu miktar bir kahveye göre vücuda daha fazla enerji veriyor. Elmada kafein yoktur ancak yaklaşık 13-19 gram doğal şeker içeriğine sahiptir. Mideniz bu şekeri oldukça hızlı bir şekilde sindirir ve kan basıncınızı yükseltir, böylece beyni hızlıca uyarır.


Her sabah kahve içmek dişleri de olumsuz etkileyebilir. Özellikle dişlerin sararmasına ve lekelenmesine neden olan kahvenin yerine elma tüketerek bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.


Bu çalışma kahvenin sağlıksız olduğu anlamına da gelmiyor. Öte yandan araştırmalar kahve içenlerin, içmeyenlere göre kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve parkinson hastalıklara yakalanmalarının daha düşük olduğunu göstermiştir. Eğer kafein aldığınız da daha sinirli oluyor ve huzursuz hissediyorsanız, sabahları bir adet elma yemeyi tercih edebilirsiniz.

Bilgiler hoşunuza gittiyse sizlerde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz! Şahsen ben bu içeriği görene kadar hata yaptığımı düşünüyorum!

Bir çok uzman görüşüyle hazırlanan bu çalışmanın sizler ve arkadaşlarınız içinde faydalı olacağını düşünüyorum..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler