Polen alerjilerini yenmenin en iyi 10 yolu

Polen alerjilerini yenmenin en iyi 10 yolu
İster sonbahar ister ilkbahar olsun, bu 10 öneri alerjilerle savaşmanıza yardımcı olabilir ve kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayabilir.

Polen alerjileri en kötüsüdür. Polene alerjiniz varsa, ilkbahar ve sonbahar görünüşe göre bizim gibi insanlar için oldukça kötüdür.

Çoğu zaman, alerji tedavisine gitmem, reçetesiz satılan alerji ilaçlarını kullanırım. Benim baş ilacım Claritin ve bu oldukça işe yarıyor. 2022 bahar sezonu için kullanmamaya çalışıyorum ama ne kadar süreceğini göreceğiz. Polen alerjileriyle mücadele eden diğer reçetesiz ilaçlar arasında Zyrtec, Benadryl, Allegra vb. antihistaminikler bulunur.

Diğer çarelerimden biri de bir Neti Pot kullanmaktır. Normalde duşta kullanırım çünkü daha önce bir Neti Potu kullandıysanız, ne kadar iğrenç görünebileceğinizi ve sürecin nasıl olabileceğini bilirsiniz. Neti Pot ayrıca sinüslerinizi temizlemenin çok doğal bir yoludur.

Peki bu sinir bozucu mevsimsel alerjileri yenmenin başka yolları nelerdir? Listeye bakmadan veya dışarı çıkmadan önce, gün boyu iyi olup olmayacağınızı veya kendinizi kötü hissedip hissetmeyeceğinizi görmek için yaşadığınız şehirdeki polen durumunu kontrol edin. Accuweather bunun için güzel bir kaynak. Günün polen sayısı tahminini buradan görebilirsiniz. Bu arada herhangi bir ilaç almadan önce daima doktorunuza danışmayı unutmayınız.

Artık mutsuz olmamak için listeye geçelim. Bunlar

İşte burun akıntısı, sulu gözler gibi polen alerjileriyle gelen şeylerden koruyacak polen alerjilerini yenmenin en iyi 10 yolu.

MASKE TAK

Pandemi döneminde hepimiz maske takmaya alıştığımız ve maske takmak artık oldukça normalleştiği için maske takmak alerjinize yardımcı oluyorsa utanmayın. Maske, alerjenlerin solunum yollarınıza girmesini önleyecektir. Bir N95 solunum maskesi, polen ve diğer alerjenler gibi küçük parçacıkların %95'ini engelleyecek ve sizi hastalıklardan korumaya yardımcı olacaktır.

AÇIK HAVADA KALDIKTAN SONRA YIKANMAK

Ne zaman dışarı çıkıp içeriye gelseniz, küçük partikülleri de beraberinizde getirirsiniz. Giysilerinize, ayakkabılarınıza, saçınıza ve cildinize yapışan parçacıklar, bulunduğunuz her yerden gelen küçük parçacıklarla kaplıdır. Duş alın veya banyo yapın ve alerjenleri temizlemek için kıyafetlerinizi değiştirin.

İÇERDE KAL

Dışarı çıkmazsan alerjenler sana zarar veremez, değil mi? Ayrıca, güzel bir günse, biraz para biriktirmek ve pencereleri açmak isteyebilirsiniz. Özellikle polen alerjiniz varsa ve polen sayısı yüksekse pencerelerinizi kapalı bırakın.

SU VEYA MEYVE SUYU İÇİN

WebMD, su, meyve suyu veya diğer sağlıklı içecek seçeneklerinden gelen ekstra sıvının, burun pasajlarınızdaki mukusu inceltebileceğini ve nihayetinde alerjilerinizden biraz kurtulmanızı sağladığını söylüyor. Çay, et suyu veya çorba gibi ılık sıvılar, mukusunuzu parçalayabilen buhar çıkardıkları için ek bir fayda sağlar.

NETİ POT

Neti Pot gibi bir burun durulama, burnunuzdaki mukusu temizler ve alerji semptomlarını hafifletebilir. WebMD, bakterileri temizleyebileceğini ve ince mukustan kurtulabileceğini söylüyor. Çoğu mağazadan satın alınan burun kitleri, burnunuzu temizlemeye yardımcı olacak bir çözümle birlikte gelir.

SİGARA DUMANINDAN KAÇININ

Sigara dumanı alerjisi olan bazı kişiler için tetikleyici olabilir. Sigara, odun ateşi ve diğer spreylerden çıkan duman, akıntılı, kaşıntılı, tıkalı burnunuzu ve sulanan gözlerinizi daha da kötüleştirebilir.

SAĞLIKLI YİYECEKLER YE

Sağlıklı yemek genel olarak sizin için her zaman iyidir. Sağlıklı bir diyet alerjilerinizle savaşmanıza yardımcı olabilir. Her şeyde olduğu gibi, vücudunuza ne kadar iyi bakarsanız, o kadar iyi hissedeceksiniz.

YÜZÜNÜZ İÇİN BUHAR

İster buharlı bir duş, ister sıcak su dolu bir kase olsun, buharın dışarı çıkmasına izin verin, yüzünüzü buharın önüne koyarak burnunuza sokmak mukusun parçalanmasına yardımcı olacaktır. Alerjileriniz nedeniyle o sırada kendinizi kötü hissediyorsanız, bu size rahatlama sağlayacaktır.

ALERJİ TIBBI ALIN

Reçetesiz satılan ilaçlar, alerji semptomlarını oldukça hızlı bir şekilde temizleyebilir. Claritin kullanıyorum ama diğer antihistaminikler de işe yarayabilir. Kutunun üzerindeki talimatları uyguladığınızdan emin olun veya belirli bir alerji giderici ilaç hakkında herhangi bir sorunuz varsa doktorunuza danışın.

DOKTORUNUZA DANIŞIN

Doktorunuza danışmaktan bahsetmişken, şiddetli alerjiniz varsa neler yapabileceğiniz konusunda doktorunuzla konuşun. Ayrıca alerjilerinizle savaşmanıza yardımcı olacak ilaçlar da verebilirler. Doktorlar ayrıca, çok mutsuz olmamanız için nelerden kaçınmanız gerektiği konusunda daha iyi bir fikir vermek için tetikleyicileriniz için sizi test edebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler