Mutfakta uygulayacağınız küçük adımlarla sağlıklı yaşamak mümkün!
Yemek yapma alışkanlıklarınızda yapacağınız değişikliklerle daha sağlıklı beslenebilirsiniz. Herşey tabiki bir anda olmayacak, gözünüz korkmasın. Siz değiştirmek isterseniz zamanla herşey istediğiniz gibi olabilir!
- Yemekleri olabildiğince evde pişirin, dışarıda yemek yeme alışkanlıkları azaltmaya çalışın.
- Yemekleri mümkünse günlük pişirin.
- Kuruyemişleri 6-8 saat suda bekletin. Suda bekletme işlemi kolay sindirilmesini sağlar. Fitik asit ve benzeri anti besin maddeler nötrelize edilir. Aynı zamanda bu işlem kuruyemişlerdeki vitamin ve minerallerin emilim oranını artırır.
- Yeşillikleri sirkeli su ile yıkayıp, kurutun.Bu şekilde buzdolabına muhafaza edin.
- Sebze yemeklerinde bir kilo sebzeye iki yemek kaşığı zeytinyağı kullanın.
- Paketli gıdalar tüketmeyin. Özellikle hazır soslar, turşular, konserveler, meyve sularından uzak durun.
- Alışveriş yaparken mutlaka içerik kısmını okumayı alışkanlık haline getirin.
- Mevsim meyve ve sebzelerini tüketin. Buzluğa stok yapma alışkanlıklarınızı aza indirmeye çalışın.
- Kızartma yapmaktan kaçının.
- Buharda pişirmek, ızgara gibi daha sağlıklı pişirme yöntemlerini kullanın.
- Yemeklerde kullanılan krema yerine süt kullanın.
- Soğanı su ile pişirerek daha sağlıklı yemekler yapabilirsiniz.
- Rafine şeker kullanmayın.
- Besinlerin vitamin ve mineral kaybına uğramasına neden olduğundan dolayı düdüklü kullanımını azaltmaya çalışın.
- Yemek pişirirken bakır ve aliminyum tavalar kullanmayın. Mutfağınızda döküm ve çelige yer verin.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.