Kilo Vermek İsteyenlere Metabolizmayı Hızlandıran 14 Süper Yiyecek

Kilo Vermek İsteyenlere Metabolizmayı Hızlandıran 14 Süper Yiyecek
Metabolizmayı hızlandırmak için neler yapılmalıdır, metabolizmayı hızlandıran yiyecekler nelerdir, vücudun yağ yakmasını ve kilo vermesini kolaylaştırmak için neler yapılabilir? İşte altın değerinde öneriler...

Metabolizma önemli konulardan biri. Genel olarak bahsedecek olursak; eğer metabolizmanız yavaş çalışırsa kilo almaya başlar aynı zamanda kendinizi halsiz hissedersiniz; metabolizmanız ne kadar güçlüyse de o kadar az hasta olur, daha yavaş yaşlanır ve daha iyi kilo kontrolü sağlarsınız.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya daha hızlı bir metabolizmaya sahip olmak için 5 bilimsel öneri sunuyor ve şu şekilde açıklama yapıyor. "1-Kas dokunuz ne kadar fazlaysa o kadar hızlı metabolizmaya sahip olursunuz. Bunun için kas kütlesini artırmak çok önemli. Kas kütlesini artırmanın yolu ise haftada iki üç gün direnç egzersizi yapmaktak geçiyor. Evde su şişlerini ağırlık olarak kullanarak bile bu egzersizleri yapmanız mümkün. Youtubeda spor hocalarının bu konu ile ilgili faydalı videolarına ulaşarak faydalalanabilirsiniz. 2- Doğru protein tüketimi metabolizma için çok önemlidir. Burada fazla proteinin kemik erimesine neden olabileceğini, damar sertliği oluşturabileceğini ya da ürik asitleri yükseltebileceğini unutmamak gerekiyor. Az proteinin ise kas yapımını azalttığını, yorgunluğa neden olduğunu, yaraların geç iyileşmesine belirterek dengeli ve doğru protein tüketiminin altını çizmek gerekiyor. 3- Tabiki uyku. Vücut uykuda kendini onardır. Ortalama 7-8 saat deliksiz kaliteli bir uyku uyumayı ihmal etmeyin. 4- Kafein, kahve ve yeşil çay da metabolizmayı hızlandırıyor ama fazlası zarar tabiki. Günde 2-3 fincanı kahve, 1-2 fincan yeşil çay içerek metabolizmanıza katkıda bulunabilirsiniz. 5- Lifli yiyecekleri beslenmenize dahil edin."

Biz de sizler için metabolizmayı hızlandıran yiyecekleri araştırdık ve Amerika'da yayın yapan Byrdie sitesinde konuyla ilgili güzel bir makale bulduk. İşte o makalede yazan ve metabolizmayı hızlandırdığı bilimsel olarak kanıtlanmış 14 gıda.

1. MERCİMEK

Vücut kalori yakmak için demire ihtiyaç duyar. Demir, vücuttaki oksijen akışını kolaylaştırır, enerjiyi ve metabolizmayı artırmaya yardımcı olur. Sadece bir fincan mercimek, günlük demir ihtiyacınızın yüzde 35'ini sağlar ve sindirime yardımcı olan protein ve lif içerir.

2. TURPGİLLER

Brokoli, lahana, karnabahar ve brüksel lahanası gibi turpgiller, metabolizmanıza güç veren B vitaminleri, kalsiyum ve C vitamini içerir. Ayrıca vücudunuzun yağ yakma yeteneğini artıran lif ve su bakımından da zengindir.

3. FASULYE

Zengin lif içeriği sayesinde fasulye, metabolizmayı hızlandırır. yemekten sonra insülin seviyelerini düşürür ve zamanla insülin duyarlılığını artırır.Bu sayede vücudunuz daha az yağ depolar. Aynı zamanda mükemmel bir protein ve vitamin kaynağı olan fasulye, tok hissetmenisi sağlar.

4. YAĞSIZ ET

Vücudunuz proteini sindirirken, yağ veya karbonhidrat sindiriminden daha daha çok çalışır. Yani beyaz et ve hindi gibi yağsız et yediğinizde vücut, daha fazla enerji harçar. Ayrıca, proteinler metabolizmanızı zirvede tutmak için kas kütlenizi korumaya yardımcı olur.

5. TURUNÇGİLLER

Turunçgiller, özellikle limon ve greyfurt, sindirim için harikadır. Şeker içerikleri düşük olan bu meyveler, yemeklerden sonra kan şekeri tepkinizi düşürmeye yardımcı olabilecek bir antioksidan içerirler.

6. YULAF

Glutensiz yulaf, sağlıklı bir tam tahıldır. İçeriğindeki lif, vitamin ve mineral sayesinde pek çok faydası bulunur. Araştırmalar yulafın insülin seviyesini düşük tuttuğunu, kan şekerini dengelediğini gösteriyor. Aynı zamanda bol miktarda lif içeren yulaf tüketildiğinde, vücut lifi parçaladıkça kalori harcar bu da zayıflamada etkiliği olmasını sağlar. .

7. ACI BİBER

Baharatlı yiyeceklerde metabolizmanızı hızlandıran kapsaisin adlı içerik bulunur. Araştırmalar kapsaisin'in vücudun daha fazla enerji yakmasına yardım ettiğini ve açlığı azalttığını gösteriyor.

8. TARÇIN

Tarçınlı su, tarçınlı kahve; diyet listelerinde sıkça yer alır. Araştırmalar tarçının yağ yakımını artırdığını, metabolizmayı hızlandırdığını ve doğal olarak da kilo vermede etkili olduğunu gösteriyor.

9. MEYVELER

Besin değeri fazla olan meyveler, akciğer kanseri riskini azaltır, kanser ilerlemesini yavaşlatır, kök hücre seviyelerini arttırır, kök hücreleri strese karşı korur, anjiyogenez savunmasını güçlendirir, DNA'yı korur, bağışıklığı güçlendirir. Meyveler ayrıca metabolizmayı hızlandırır ve vücuttaki yağ yakımını artırır.

10. KETEN VE KENEVİR TOHUMU

Kenevir ve keten tohumu iltihabı azaltan ve metabolizmayı hızlandıran harika bir omega-3 ve omega-6 yağ asitleri kaynağıdır.

11. YAĞLI BALIK

Somon, ringa balığı ve ton balığı gibi yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Omega-3'ün iki spesifik formu, vücuttaki toksinleri attığı ve HDL kolesterolü artırdığı araştırmalarla kanıtlanmıştır.

12. TAM TAHILLAR

Tam tahıllardaki kısa zincirli yağ asitleri, aynı zamanda tokluk hormonu olan leptin salınımını tetikleyerek daha az yemenize yardımcı olur. Yüksek lif içeriği sayesinde kan şekeri salınımını ve insülin artışlarını yavaşlatır. Bu da sindirim için ekstra enerji kullanıldığı anlamına gelir .

13. HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI

Hem antiviral hem de antibakteriyel olan hindistancevizi yağı, bağırsakta sindirim için gerekli iyi bakteri dengesini korur. Hindistan cevizi yağı, doymuş yağ olmasına rağmen, yemeklik yağ olarak da tüketibilecek harika bir alternatiftir. Tereyağı gibi yağlar uzun zincirli yağ içerirken, hindistan cevizi yağı orta zincirli yağ içerir. İçeriğindeki iyi yağlar sayesinde hindistan cevizi yağı metabolizmayı hızlandırmaya çalışır.

14. FINDIK

Fındık; yüksek protein içeriği sayesinde iyi bir enerji kaynağıdır ve vücudunuzun onları sindirmek için daha fazla yağ yakmasını sağlar. Glisemik indeksi düşük olan fındık, aynı zamanda kan şekerini dengeler. Kilo vermek istiyorsanız; fındığı kavrulmamış çiğ olarak ve ölçülü tüketin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler