Maddi ve manevi zararlardan koruyan dua

Maddi ve manevi zararlardan koruyan dua
Dualar, insan hayatında manevi olarak rahatlamanın en etkili yollarından biridir. Gördüğümüz ve görmediğimiz bütün kötülüklerden Allah'a sığınmak, korunmanın en büyük etkilerindendir. Bu yazımızda "Peygamber Efendimiz, korunma duası olarak bizlere ne okumamizi tavsiye etmiştir? Sabah ve akşam okuduğumuzda hic bir şeyin zarar veremeyecegini ifade ettiği dua hangisidir ?" sorularınızın cevaplarını derledik.

Peygamber Efendimiz(S.A.V) "Dua, müminin silahı, dinin direği, göklerin ve yerin nurudur." (Hakim, Müstedrek, I/492) buyurmuşlardır.

Her sıkıntı anında ayrı ayrı okunacak duaları bizlere tek tek tavsiye etmiş, duaların adeta bir kalkan gibi korunmasına girmemiz için tavsiyelerde bulunmuş ve kendileri de dua etmeye son derece önem vermiştir.

Dua ; Allah ile kulun arasında ki en önemli bağlantılardandır. Ayeti Kerimede Rabbimiz; "Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin?" (Furkan, 25/77) buyurmuş ve kendisinin katında değer kazanmamız için dua etmenin bir vesile olduğunu işaret etmiştir. Bizler her an ve her yerde, her durumda Rabbimiz’e müracat ederek ondan yardım dilemeliyiz. Her türlü bela ve musibetler için tedbirimizi aldıktan sonra da, dua ipine sımsıkı sarılmalı, gördüğümüz ve görmediğimiz bütün sıkıntılardan Alemlerin Rabbi olan Allah’a sığınmalıyız.

Her konuda olduğu gibi, bu konuda da Peygamber Efendimiz(S.A.V) bizim en büyük örneğimizdir. Her türlü kötülükten korunma duası olarak bizlere öğrettiği dua hakkında;
“Kim her sabah ve her akşam üç defa bu duayı okursa ona hiçbir şey zarar vermez”

buyurmuşlardır.( Ebû Dâvûd, Edeb, 101/5088; Tirmizî, Deavât, 13)

Peygamber Efendimiz sav ‘in üzerinde önemle durduğu ve bizlere de tavsiye ettiği  bu korunma duası şu şekildedir.

DUANIN OKUNUŞU

2020/12/28/maddi-manevi-sikintidan-koruyan-dua.jpg

Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.

DUANIN ANLAMI

İsmi sayesinde yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın adıyla. O her şeyi işitir ve bilir.

Her gün üç defa sabah ve akşam okunması oldukça önemli olan bu korunma duası, çocuklarımız içinde büyük önem taşır. Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli manevî miras, her an Allah’tan yardım istemenin gücüne sımsıkı sarılmak, Allah dilerse tüm zorlukların aşılacağının bilincine onları sevk etmektir.

Çocuklarda öğrenmenin en kalıcı hâli,  görmek   ve sık sık işitmektir. Bizler dualarımızı sesli okuyarak işitmelerini sağlarsak, zamanla onlarında öğrenmelerine zemin hazırlamış oluruz.  Böylelikle evlatlarımızın belleğinde en kıymetli  hediyelerimiz de yerini almış olur.maddi-manevi-sikintidan-koruyan-dua.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler