Korbanatlı Su İle kilo verilebilir mi ? Şaşırtan formülün doğrusu işte bu

Korbanatlı Su İle kilo verilebilir mi ? Şaşırtan formülün doğrusu işte bu
Karbonat, hamur işlerinde kabartma özelliği ile kullanılırken, farklı açılardan da faydalarının olduğu bilinmektedir.

Hazımsızlığa karşı etkili bir ilaç görevi gören karbonatlı su, vücutta biriken asidin dışarı atılması ve mide şişkinliğinin ortadan kaldırılması için de etkilidir. Çok eski dönemlerden itibaren kullanılan karbonat, son zamanlarda diyet ve zayıflama kürlerinde de yerini almıştır.

Karbonatlı su, vücuda sağladığı faydaları açısından, tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Hamur işlerinde, ekmek ve çeşitli pasta yapımında kullanılan karbonat, şişkinlik ve ödem gibi rahatsız edici unsurları yok etmek için de tercih edilir. Tüm bunların yanı sıra diş minesi ve damaklar içinde önem taşımaktadır.

Karbonatlı su, vücutta bulunan alkali düzeyini yükselerek, kolay sindirim sistemi ve metabolizma için etki sağlamaktadır Böylelikle kabızlığı ortadan kaldırarak, kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Karbonatlı Su ve Kürleri

Karbonatlı su ile kilo vermek için 1,5 litre suyun içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Ayrıca suyun içerisine taze sıkılmış limon veya dilim limon da eklemek mümkündür.

Karbonatlı suyu sade olarak tüketemeyen bireyler, hazırladıkları detoks içeceklerinin içerisine ekleyebilir ya da ayran yapımında kullanabilirler.

Karbonatlı su, aç karnına tüketilmemelidir. Akşam yemeğinin üzerinden bir saat sonra bir bardak kadar tüketilmelidir. Yemekten sonra oluşan şişkinlik için maden suyu yerine karbonatlı su tercih edilebilir. Karbonatlı suyun vücuda herhangi bir zararı ya da yan etkisi bulunmasa da sık sık tüketmemek gerekir.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler