Kırmızı et tüketirken dikkatli olun - Kansere yol açan bu türlerine dikkat
Kırmızı et tüketiminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. İyi bir protein kaynağı olan kırmızı et bunun yanı sıra iyi birde demir ve çinko kaynağıdır.
İnsan vücudu için gerekli olan hemen hemen her şey kırmızı ette yer alır. B grubu vitaminler açısından da zengin olan kırmızı et her ne kadar fiyatı pahalı olsa da yemeklerin vazgeçilmezi olur.
Fiyatının pahalı olması nedeniyle insanlar daha çok işlenmiş olan ürünlere yönelirler.
Oysa uzmanlar bunun çok tehlikeli olduğunu belirtmekteler.
Dünya Kanser Araştırma Fonu, kırmızı ve işlenmiş et tüketimi konusunda uyarılarda bulunuyor.
Dünya Kanser Araştırma Fonu tarafından yapılan araştırmaların teyit ettiği bir gerçek var:
salam-sosis gibi işlenmiş etlerin bağırsak kanseri riskini artırdığı belirtiliyor. Bağırsak sağlığımız için işlenmiş ürünler yerine kırmızı etin bizzat kendisini tüketmek daha sağlıklı olacaktır.
Ancak Bunu da kararında tüketmek gerek. Zira kırmızı etin işlenmemiş olanının da çok fazla tüketilmesi bağırsak kanseri riskini artırabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.