Kimse dikkat etmiyor. Oysa asla yemeden önce bu 5 yiyeceği yıkamamak gerekiyor

Kimse dikkat etmiyor. Oysa asla yemeden önce bu 5 yiyeceği yıkamamak gerekiyor
Salgın nedeniyle daha bir dikkat eder olduk sağlımıza. Ne var ne yok temizlemeye çalışıyoruz. Oysa yaptığımız bazı yanlış uygulamalar sağlığımızı tehlikeye atabilir.

Korona virüs başladığı günden itibaren temizlik ve hijyen takıntısı olan insanların sayısı hızla artmaya başladı.

Evdeki temizliğin mutfağa sıçradığını da görür olduk. Bir çok kişi ne var ne yok yıkamaya temizlemeye çalışıyor.

Aldığı makarnaların paketlerini deterjanla yıkayanların dahi olduğu söyleniyor. Bu aslında nasıl bir korkunç takıntı sahibi olduğumuzun en büyük göstergesi.

Şimdi size vereceğimiz bilgileri dikkatlice okuyup arkadaşlarınızla mutlaka paylaşın ve asla bu 5 yiyeceği yemeden önce yıkamayın.

Sağlık açısından büyük risk taşıyan bu yanlışa son verin

YUMURTA

İlk olarak sofralarımızın vazgeçilmezi olan yumurtadan başlayalım. Yumurtanın yıkanması demek yumurtanın koruyucu tabakasına zarar vermek demektir. Marketten aldığınız yumurtaları sakın yıkamayın ve kartonuyla buz dolabına koyun. Eğer yumurtayı yıkarsanız bozulmasına zemin hazırlamış olursunuz. 

TAVUK

Bir çok kimse marketten veya kasaptan satın aldığı tavukları yıkama gereği duyuyor. Oysa  tavuğu yıkamak bakterilerin üremesine zemin hazırlıyor.

Tavuğun yıkanmasıyla birlikte tavuk üzerindeki bir çok bakteri elimize yayılabilir. Tavuğu satın aldıktan sonra aynı gün içerisinde tüketmeye özen gösterin sakın bekletmeyin.

Tavuğu yıkamak ne kadar zararlıysa unutmayın ertesi gün pişmiş tavuğu ısıtıp yemekte yine zararlıdır.. 

KIRMIZI ET

Kırmızı ette tıpkı tavuk gibi yıkanmaması gereken yiyeceklerdendir. Tavuk için geçerli olan uyarılarımız kırmızı et içinde geçerlidir.. 

MAKARNA

Sofralarımızın vazgeçilmezi olan makarna en çok tercih ettiğimiz yiyeceklerden. Son zamanlarda kırmızı etten bile daha fazla tüketilen makarnayı yıkamakta risk taşıyor. Makarnayı yıkarsanız bütün besin değerini yok etmiş oluyorsunuz. Sadece bununla sınırlı kalmıyor nişastasını da akıtmış oluyorsunuz. İlla yıkamak istiyorsanız makarnayı haşladıktan sonra süzme işlemi esnasında yapmaya dikkat edin. 

MANTAR

Bir diğer yıkanmaması gereken yiyecekte mantardır. Sayısız faydası bulunan mantar en az et kadar değerli bir besindir. Ancak mantarı yıkayarak bütün besin değerini bir bakıma yok etmiş oluyoruz. Mantarı tıkadığınız aman başka bir tehlikeye daha kapı aralıyorsunuz. Mantar suyu çok fazla emen bir yiyecek olduğu için mantarı yıkamak sakıncalıdır. Mantarı yıkayınca elastikiyetinin yok olmasına neden olmuş olursunuz..

Unutmayın sağlık her şeyden önemlidir. Öğrendiğiniz bu bilgileri kendinize saklamayın ve mutlaka arkadaşlarınızla paylaşın..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
En Yeniler