Kanserin doğal ilacı inciri yemenin faydaları saymakla bitmiyor

Kanserin doğal ilacı inciri yemenin faydaları saymakla bitmiyor
İncir lif bakımından zengin bir meyvedir. İçerisinde bulunan magnezyum, manganez ve kalsiyum minareli kemik yoğunluğunu arttırmaya yardımcı olurken potasyum ise, kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur. İncir meyvesi çerisinde bulunan pek çok çeşitli temel minerallerin yanı sıra K ve A vitaminleri ve folat ile kolin için de iyi bir kaynaktır.

İncirler kurutulduğu zaman besin değerleri artar ve daha uzun süre muhafaza edilme imkanı oluşur. Örneğin 100 gram ağırlığındaki bir taze incir 35 mg kalsiyum sağlarken, aynı miktardaki kurutulmuş incir ise 162 mg kalsiyum sağlayabilir. Lakin incir meyvesi kurtulduğunda içerisinde bulunan şeker miktarı da orantılı olarak yükselebilmektedir. 100 gram kuru incir 48 gram toplam şeker içerir. Bu erkeklerin günde alması gerektiği ideal şeker miktarından bile fazladır. Bu yüzden inciri kuru halde yiyecekseniz, tüketim miktarına dikkat etmeniz gerekir. Taze incirde böyle bir sorun bulunmaz çünkü 100 gram taze incirin içerisinde 16 gram toplam şeker miktarı vardır.

İnciri taze ya da kuru halde tüketmeniz fark etmeksizin içerisinde sağlık için çok fazla yararlı besin maddesi içerir. İncir meyvesi, vücudunuzda bulunan serbest radikallerin etkisiz hale getirilmesinde ve hastalıklara karşı mücadele edilmede önemli bir rol oynayan antioksidanları içerir.

Çok bilinmez lakin incir meyvesi sindirim sistemi için de yararlıdır. Sindirim sisteminizi düzenler ve kilo yönetimi konusunda size olumlu etkiler sağlayabilir. İçeriğinde en çok lif bulunduran birkaç meyve arasında kuru incir de gelir.

Meyve lifi meme kanserinin önlenmesi konusunda etkili bir besin olduğu için en çok meyve lifi tüketen kadınlar arasında meme kanseri riskinde, en az yiyenlere göre yüzde 34 azalma olduğu görülmüştür.

Dünya çapında geleneksel tıp, inciri tümörler, siğiller ve yaralar üzerinde kullanmaktadır. İncir meyvesi ve yaprakları ezilmiş ve boğaz ağrısını hafifletmek için gargara ilaçlarına eklenmiştir.

Bazı kültürlerde incir yaprakları, sunduğu sağlıkla ilgili benzersiz faydaları nedeniyle neredeyse meyvenin kendisi kadar önemlidir. Özellikle siğil tedavisinde incir ağacı yapraklarına başvurulurken araştırmalar neticesinde şeker hastalarının ihtiyaç duyduğu insülin miktarının azaltılmasında da faydalı olduğu görülmüştür.

Belirttiğimiz gibi, faydalarına rağmen inciri aşırı miktarda tüketmek içeriğindeki fruktoz nedeniyle büyük sağlık sorunlarına yol açabilir.

dalda yeşil incir

İncirin Besin Değerleri (100 g taze hali için)

  • Kalori: 74 kcal
  • Toplam yağ: 0,3 g
  • Doymuş yağ: 0,06 g
  • Trans yağ: 0 mg
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 1 mg
  • Toplam karbonhidrat: 19,18 g
  • Diyet lifi: 2,9 g
  • Şeker: 16,26 g
  • Protein: 0,75 g
  • A vitamini: 7 µg
  • C vitamini: 2 mg
  • Kalsiyum: 35 mg
  • Demir: 0,37 mg

kuru-incir.jpg

İncir Meyvesi Üzerinde Yapılan Araştırmalar

Yapılan bir bilimsel çalışmada incirin bulunan melanom hücrelerindeki benzersiz antioksidan, kanserle mücadele ve fototoksik aktivitesini değerlendirmek için incelendi. Araştırmalar sonucunda elde edilen veriler, incirin fenolikler, kumarinler ve yağ asitleri gibi mükemmel bir biyoaktif bileşik kaynağı olabileceğini gösterdi.

Kuru ve taze meyvelerdeki fenol antioksidanların miktarı ve kalitesi üzerine yapılan bir araştırmada, diğer meyveler ile karşılaştırıldığında incirin, fenolik antioksidan ve besinlerinin, çoğunlukla lif bakımından en yoğun olanlarından biri olduğu belirlendi.

Gazlı içecekler ile tüketim deneyinde birkaç kişi üzerinde yapılan denemelerde, kuru meyveler arasında en yüksek besin maddesi değerini incir ve kuru erik aldı.

Taze incirindeki "lateksin" maddesinin mide kanseri hücre dizisi üzerindeki etkisini inceleyen bilim adamları, lateksinin normal hücreler üzerinde herhangi bir toksik etki olmaksızın bir antikanser madde görevi gördüğünü kesin olarak saptadılar.

Başka bir denemede kuru incirler, 3 ay boyunca 1 ml damıtılmış suyla beraber tutuldu. Su tahliye edildikten sonra, incir ağacı lateks tozunun kanser önleyici özelliklerini hala muhafaza ettiği görüldü.

Sonuçlar, kuru veya taze incirlerin mide kanserinin tedavisine yardımcı olabilecek olası besin maddeleri potansiyeli taşıdığını gösterdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler