Hazımsızlık ve şişkinlik probleminizi çözen küçük sırlar

Hazımsızlık ve şişkinlik probleminizi çözen küçük sırlar
Kilo vermek isteyen veya şişkinlik problemi olanlara bazı önemli sağlık tavsiyelerimiz var : İşte sırasıyla herkesin bilmesi gereken o bilgiler

Gereksiz ilaçlara yönelmeden önce bu bilgileri öğrenip uygulamanızda fayda olduğu görüşündeyiz.

İşte hazımsızlık ve şişkinlik problemini ortadan kaldırmaya yarayacak bilgiler

10 - Her gün kendi belirlediğiniz saatte tuvalete gidin ve oturun. Orada kitap okumayı da deneyebilirsiniz. Mutlaka etrafınızda bunu yapan vardır.

9 - Diyelim çok sıkıştınız ve bir türlü rahatlayamıyorsunuz. İşte size çok iyi gelecek bir makarna tarifi: 1 tabak tam buğday makarnası haşlayın. Sosu için 1 kırmızı ve 1 yeşil közlenmiş biberi ince ince doğrayın. 1 domatesi rendeleyin, 1 tatlı kaşığı salçayla fesleğeni veya kimyon, karabiber ve sumağı karıştırın. Hepsini 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavada biraz pişirin. Makarnanın yanına roka, soğan, maydanoz ve nar ekşisi ile yeşil salata hazırlayın.

8 - Her gün yürüyüş yapın. Özellikle sabah kahvaltısından sonra evin içinde biraz yürüyün ve sonra tuvalete gidin.

7 - Probiyotik kullanın. Bunları içeren yoğurtları tercih edebilir veya toz probiyotiklerden alıp yoğurdunuza takviye yapabilirsiniz. Kabızlığı sık yaşıyorsanız, düzenli probiyotik takviyesi almanızda fayda var.

6 - Her gün bir, iki bardak yoğurt tüketin. Bağırsaklarınız yoğurda bayılır!

5 - Mutlaka günde üç porsiyon sebze tüketin. Örneğin sabah kahvaltınıza domates, biber, maydanoz, yeşil veya kırmızıbiber ekleyebilir; öğlen bir tabak semizotu yemeği yiyebilir; akşam da karışık salata (içinde tüm yeşillikler, soğan, domates, közlenmiş patlıcan vs. olabilir) hazırlayabilirsiniz.

4 - Yağsız diyet yapmayın. Bağırsaklarınızın mutlaka bir miktar yağa ihtiyacı vardır. Salata veya sebzelerinizde zeytinyağı kullanın.

3 - Sabah veya akşam üzeri bir kase içinde şunları karıştırarak yiyin: 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi, 1 kuru erik, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 1 küçük kutu yoğurt veya süt, toz probiyotik, toz tarçın, tam ceviz + 2 veya 3 badem.

2 - Sabah veya akşam üzeri bir kase içinde şunları karıştırarak yiyin: 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi, 1 kuru erik, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 1 küçük kutu yoğurt veya süt, toz probiyotik, toz tarçın, tam ceviz + 2 veya 3 badem.

1 - Her gün mutlaka tam tahıllı ekmek yiyin. Ekmek yerine bulgur, tam buğday gevreği, simit, kepekli bisküvi de olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler