Hava Temizleyicileri Koronavirüse Karşı Koruma Sağlar Mı?

Hava Temizleyicileri Koronavirüse Karşı Koruma Sağlar Mı?
Yüz maskesi takmak, elleri düzenli olarak yıkamak, fiziksel mesafeyi korumak gibi koronavirüsün yayılmasını önleyici önerileri artık hepimiz biliyoruz.

Ancak, ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde yeni vaka sayısı hızla artışa geçmekte.

Bazı uzmanlar, özellikle yaşam alanlarımız iyi havalandırılmıyorsa, evde veya ofiste ek bir koruma önlemi olarak bir hava temizleyici cihaz kullanmamızı öneriyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Virginia Commonwealth Üniversitesi'nde profesör olan Wei-Ning Wang, koronavirüsün, iç mekanlarda kullanılacak bir hava temizleme filtresi içerisinde hapsolabileceğini belirtiyor.

Bununla birlikte, hava temizleyicilerin koronavirüsün yayılmasını önlemede ne kadar etkisi olabileceği tartışılmaya devam eden bir konudur. Bu tür cihazların virüs önleyiciliğine dair henüz hiçbir test yapılmış değildir.

Bu nedenle bir hava temizleyici kullanarak güvende olduğumuzdan emin olmak için şimdilik pek de imkan yok. Diğer önlemleri almanın yanı sıra, kendimizi daha güvende hissedebilmek için bir hava temizleyici kullanılması önerilebilir.

İyi Bir Hava Temizleyici Nasıl Seçilir?

Bir hava temizleyicinin sahip olması gereken en önemli özellik, yüksek verimli bir partikül filtresi veya HEPA filtresidir. Bu filtreler, boyut olarak 0,3 mikrona kadar olan partiküllerin en az % 99,97'sini yakalar. Havadaki patojenlerin çoğu mikrometre boyutundadır. Bu nedenle HEPA filtresi hemen hemen tüm mikroorganizmaları yakalayabilir.

Ayrıca tüm odadaki havanın temizlendiğinden emin olmak için oturduğunuz odanın büyüklüğüne uygun bir hava temizleyici kullanmalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler