Hamileyken hangi kitapları okumalıyım? İşte anne adaylarına kitap tavsiyeleri

Hamileyken hangi kitapları okumalıyım? İşte anne adaylarına kitap tavsiyeleri
Hamilelik ve doğum süreci bazılarına göre kitaplardan öğrenecek bir şey olmasa da hepimiz biliyoruz ki okuyarak daha donanımlı olduğumuz tartışılmaz. Şimdiye kadar doğumla ve hamilelikle ilgili kulaktan dolma bilgileri bir kenara bırakarak hamileliğin keyfini yaşayın.

INA MAY’IN DOĞUMA HAZIRLIK REHBERİ

dogum-hazirlik-kitap-oneri-inamay-doguma-hazirlik-rehberi.jpg

Bebek bekleyen her annenin başucunda durması gereken bir eser. Ebe Ina May Gaskin, dünyadaki en ünlü doğum destekçilerinden biri olup şimdiye kadar 3500'den fazla doğuma destek olmuş. Kitap iki bölümden oluşuyor. 1.bölümde 1971 yılından beri The Farm adını verdikleri ekolojik bir çiftlikteki doğum hikayeleri yer alırken, ikinci bölümde doğal doğum süreci ve hormonların gücü anlatılıyor. 

Kitap normal doğumla ilgili duyduğunuz olumuz hikayelerden sıyrılmanızı, doğurabilme gücünüze inanmanızı ve bedeninize güvenmenizi sağlamaktadır. Hamilelikte tek bir kitap okuma fırsatınız varsa bu kitabı okuyun!

 
  

HYPNOBİRTHING MONGAN YÖNTEMİ

 
dogum-hazirlik-kitap-oneri-hypnobirthing.jpg

Bu kitap, doğum esnasında işinize yarayacak pek çok gevşeme egzersizlerini görselleriyle anlatıyor.

Doğumda oldukça işinize yarayacak pek çok bilgiyi edinebilirsiniz.

 
  

BİR DİYETİSYENİN HAMİLELİK GÜNLÜĞÜ

 
dogum-hazirlik-kitap-oneri-bir-diyetisyenin-hamilelik-gunlugu.jpgHamilelik süresince nasıl beslenmeniz gerektiği ile ilgil oldukça faydalı bir kitap. Uzman Diyetisyen Müge Özyurt Şafak, bu kitapta kendi hamilelik deneyiminden yola çıkarak mesleki bilgilerini yazmış. Hamilelik Günlüğü, hamilelik yolculuğunuzda size eşlik ederek hem kendi sağlığınızı hem de bebeğinizin sağlığı başladığını fark etmenizi sağlayarak size rehber olacaktır. 
  

DR. HAKAN ÇOKER'LE 100 SORUDA DOĞAL

 
dogum-hazirlik-kitap-oneri-dr-hakan-cokerle-100-soruda-dogal-dogum.jpgDoğumTürkiye’de doğal doğumu ilk savunan ve istikrarlı bir şekilde uygulayan doktorlardan biri olan Dr. Hakan Çoker, “İster normal, ister sezaryenle doğum yapın, ama her ikisinin de mümkün olduğunca doğalını yaşayın,” diyor. Doğumla ilgili ufkunuzu açacak güzel bi kitap... 
  

DOĞAL DOĞUM, DR. GÜLNİHAL BÜLBÜL

 
dogum-hazirlik-kitap-oneri-dogal-dogum.jpgDoğal doğumun önemi, kordonun geç kesilmesi, anne-bebeğin erken teması, aktif doğum gibi konular oldukça güzel anlatılmış. Kitapta pozitif doğum hikayeleri de yer almış.  
  

SEZERYAN (MİCHAEL ODENT)

 
dogum-hazirlik-kitap-sezeryan.jpgSuda doğum ve ev doğumu alanında devrim niteliğinde uygulamalar yapan hümanist doktor Prof. Michel Odent’in bu kitabı sezaryen konusunda yeni bir dönemi başlatmıştır. Oldukça çarpıcı değerlendirmelerin yer aldığı kitapta, "Sezaryen neden bazı ülkelerde daha yaygındır", "sezeryanla doğan bebekler ilk hangi mikroplarla karşılaşırlar" gibi pek çok soruya yanıt bulacaksınız. 
  

DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUN GİZLİ YAŞAMI

 
dogum-hazirlik-kitap-oneri-dogmamis-cocugun-gizliyasami.jpgBebeğinizin sağlıklı ve mutlu bîr yaşam sürmesini diliyorsunuz.Peki bu dileğinizin gerçekleşmesi İçin ana rahminde geçirdiği dönemin bıraktığı derin izlerin hayatını nasıl etkileyeceğini merak ediyor musunuz? Bütün bunlar bilimsel araştırmalarla ortaya koyulmuş ve etkileyici bir kitap olmuş. 

 

Bu liste, 24 yıl doğumevi deneyimi,  8 yıldır serbest ebelik yaparak binlerce doğuma eşlik etmiş olan doğal doğum destekcisi ve ebe Emel Ay tavsiyesiyle hazırlanmıştır.

Keyifli okumalar!

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler