Gün içerisinde yapılması gereken işlerin yetişmesini bu yöntemlerle sağlayabilirsiniz

Gün içerisinde yapılması gereken işlerin yetişmesini bu yöntemlerle sağlayabilirsiniz
Her şey yolunda gitsin istiyorsunuz fakat, işler bir türlü yetişmiyor. Üstelik kendinize fazlasıyla yükleniyorsunuz. Günün sonunda ise baktığınızda yine yetişmeyip ertesi güne kalmış bir yığın işin ortasında kalan sizsiniz! “Bunun elbette bir ççözümü olmalı” diyor ve çareler arıyorsanız, işte bu yazı tam da size göre..

İnsanı en fazla zorlayan unsurların en başında gelen işlerin birikmesi, kişiyi zaman zaman çıkmaza götürebilir. Kişi karar alır ve işleri biriktirmeyeceğini söyler fakat yine aynı durumla karşı karşıya kalır. Oysa kim istemez ki hayatında her şeyin düzenli ve aksamadan devam etmesini. Gün içerisinde yapılması gereken işler yetişsin, ama her hangi bir olumsuzluk olmasın, aynı zamanda pozitif bir enerjiye sahip olarak günü tamamlayayım diye düşünmek hepimizin belki de ortak temennisi..

Kişisel gelişim uzmanlarının “sabaha nasıl başlarsan, güne de öyle devam edersin ”öğretisi ile bu saydıklarımıza ulaşanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Saglikhaberciniz.com olarak bizde sizler için bahsi geçen öğretiler nelerdir araştırdık ve maddeler halinde hazırladık. Bakalım o kurallar nelermiş...

✔️ Kâinatta bir yasa vardır. Bu da “üretirsen bereketlenir, tüketirsen azalır. Üretim ve tüketim deyince akla sadece para kazanmak ve onu tüketmek gelmesin. Bu her alanda ve her şey için geçerli. Mesela sabah kalktığınızda ilk işiniz telefona bakmaksa bu tüketimdir. Ama kalkıp pencereyi açarak odayı havalandırarak yatağı toplamak üretmektir. İşte bunun gibi sabaha üreterek, yani kendimize fayda sağlayacak işlerle meşgul olmak, zamanı bereketlenecektir.

✔️ Beynimiz muhteşem bir yapı. Fakat bir o kadarda manipüle edilmeye müsait. Nasıl mı? Sıklıkla tekrar edilen sözlerin etkisinde kalarak harekete geçiyor.
Bunun için bilinçaltı çalışmaları yapan uzmanların sürekli üzerinde durduğu konu; telkinler... Beynimizin uykuya geçmeden ve uyanırken ki frekansı,olumlama yapmak için muazzam bir fırsat. Bundan dolayı mutlaka gözünüzü açarken olumlu sözler söyleyin. Neler mi? Olmasını istediğiniz her şeyi söyleyebilir, elinizde ki güzelliklere şükrederek artmasını dileyebilirsiniz. Örneğin; sağlıklıyım şükürler olsun. Güzel bir işim var, çocuklarım başarılı”..... Gibi gibi. İsteklerinizi bu şekilde olmuş gibi dillendirmeniz, bir zaman sonra çekim yasasını harekete geçirecektir. Kısacası güne dua ederek başlayın.

✔️ Kokuların insan üzerinde çok büyük etkisi vardır. Güne güzel ve doğal bir koku ile başlamanız, size kendinizi iyi hissettirerek zihninizi tazelemenize yardımcı olacaktır. Özellikle lavanta koklamak sakinleşmeye, gül koklamak beyne bir reset atmaya son derece yardımcıdır. Dilerseniz doğal esansiyel yağ olarak elde edebileceğiniz gül kokusunu içinize çekin, dilerseniz lavantayı. Hatta yastığınızın altına koyduğunuz minik lavanta kesesi,daha uyanırken o kokuyu duymanızı sağlayacaktır.

✔️ Alarmınızın sesini değiştirin. Bu çok önemli bir ayrıntıdır. Müziğin ruh halimiz üzerinde etkisi tartışmasız büyüktür. Bundan kaynaklı olarak güne başlarken ilk duyduğunuz ses standart bir telefon sesi veya bip sesinden ziyade, kuş sesi, su sesi olabilir. Bu iki sesin de dinginleştiren huzuru ile sabaha merhaba diyebilirsiniz.

✔️ Güne erken başlayın. Hatta güneş doğduktan her yer ağardıktan sonra değil, güneşin doğuşunu yakalamaya çalışın. O ilk ışıklarını hissettiğiniz güneş, tüm gününüzü aydınlatarak sizi olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca güne bir çok kimseden önce başlamış olmak artıya geçtiğiniz anlamına gelecektir. Bir çok kimse yeni uyanıyorken siz, kişisel işlerinizi bitirmiş ve gayet zinde olarak güne hazır olmuş olacaksınız.

✔️ Uzman diyetisyenlerin sıklıkla dile getirdikleri bir konu var. Kişi sabah ilk olarak ne yerse, tüm gün canı o gıdayı almak ister. Şekerli yemişse şekerli, tuzlu yemişse tuzlu.. Demek ki ilk alınan gıda oldukça önemli. Bu durumda yine önemli tavsiyeler arasında, ilk olarak tüketilmesi gerekenin bir bardak sıcak su olmasıdır. Daha sonra bağırsak hızlı çalışacak ve beden kendini temizleyerek güne başlamış olacak..

✔️ Mutlaka sabah egzersiniz olsun. Bu konuda, telefonunuza indireceğiniz egzersiz uygulamaları size yardımcı olacaktır. Egzersiz yapamıyor bile olsanız, en azından güzel bir müzikle dans etmek,her gün aralıksız devam ettiğiniz sürece oldukça işinize yarayacaktır.

✔️ Giysi dolabınız karşısında uzun süre vakit geçirmeyin. Bu bir zaman kaybıdır. Bunun yerine akşamdan giyeceğiniz her şey (çorapta dahil) hazır olsun.

✔️ Mutlaka sabah günün planını yazın. Aramanız gereken kişileri bile not edin. Gün içerisinde yaptıklarınızı işaretleyin. Günün sonunda zihninizin ne kadar rahatladığını göreceksiniz.

Tüm bu maddeleri yerine getirdiğinizde ve bırakmadan devam ettiğinizde ne kadar pozitif olduğunuzu, işlerinizin nasıl yetiştiğini görecek ve içsel huzuru yakalayacaksınız.! O zaman durmayın. Yarından itibaren güneşle birlikte güne doğmaya niyet edin..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler