Gülmek hastalıklardan koruyor ve kanseri önlüyor

Gülmek hastalıklardan koruyor ve kanseri önlüyor
Gülmenin her derdin çaresi olduğu ortaya çıktı..

Yapılan araştırmalarda gülmenin sayısız faydası çıktı. Uzmanların yaptığı araştırmaya göre gülen insanlarda kan akışı düzenli. Bağışıklık seviyesi daha güçlü ve kan şekeri daha düşük aynı zamanda depresyon gibi problemler yaşamıyorlar.

Yani Sağlıklı olmak ve sağlıklı hissetmek için güne gülümseyerek başlamak çok önemli. Boşuna inadına gülümse hayata sloganları her yerde atılmıyor değil mi?

Gülmenin başlıca faydaları şu şekilde:

Güldüğümüz Zaman Yüzümüzdeki ve vücudumuzdaki kaslar esnemiş olur bu durumda nabzımız ve tansiyonumuz artar ve hızlı nefes alıp vermeye başlarız böyle olunca bütün dokularımıza daha fazla oksijen göndermiş oluruz.

Bunun için bazı kurallar var. Size zarar veren ve sizi zor durumda bırakan konulara odaklanmayı bırakın.

Spor yapmaya özen gösterin. Hayvan sahibi olun bunun için minik bir kedi sahiplenmeyi deneyebilirsiniz. Dram ve korku filmleri yerine komedi filmlerine ağırlık vermeye çalışın. Ve en önemlisi size değer vermeyen insanlardan uzak durun. Size keyif veren dostlarınızla vakit geçirmeye çalışın.

Bir uğraşınız olsun bu bir çiçekte olabilir bu bir işte. Neyden zevk alıyorsanız onu yapmaya çalışın.

Hayat gülmek için çok kısa ağlamak için ise çok uzun. Ağlayan bir insana yaşadığı o an hiç bitmeyecekmiş gibi gelirken gülen bir insana unutmayın oldukça kısa gelir...

Sağlık Haberciniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler