Göz şişmeleri ve kararmaları nasıl azaltılabilir

Göz şişmeleri ve kararmaları nasıl azaltılabilir
Koyu halkalar ve şişmiş gözler sizi bir çöküş içindeymiş gibi hissetmenize ve başkaları tarafından bu şekilde görünmenize neden olabilir. Yüzünüze soğuk su çarpmak ya da makyaj ile kapamanın çözüm olmadığı bu durum için çok daha etkili yolları var.

Göz altı alanı cildimizin en ince alanlarından biridir ve en çok cilt bakımının ihmal edildiği bölgedir. Düzenli göz altı bakımı hem koyu halkalar hem de gözlerin şişmesini engellemek için en önemli anahtardır.

Koyu halkalarınızı azaltmanın en kolay yollarından biri, özellikle yüzünüzün o bölgesinde daha fazla pigment fark ederseniz, yani cilt renginizin olduğundan daha koyulduğunu görürseniz, güneş kremi sürmeye başlamaktır.

Güneşin verdiği zararı tersine çevirmek ve pigmentasyonu azaltmak için; C vitamini, kojik asit ve meyan kökü özü gibi açıcı maddeler içeren ürünler kullanabilirsiniz. Ürünü siz uyurken emilmesi için gece uygulayın. Ve bakımınızı tamamlamak için iyi bir güneş koruyucuya yatırım yapın.

Basit yaşam tarzı değişiklikleri, koyu halkaların görünümünde büyük bir fark yaratabilir. Birincisi, yüzünüzün o bölgesine kan akışını azaltmak için daha yüksek bir yastıkta uyumaya başlayabilirsiniz, sadece ikinci bir yastık bile işe yarar. Daha fazla dinlenmek, özellikle sağlıklı bir hidrasyon seviyesi ile birleştirdiğinizde, göz altları koyuluklarınızın azalmasına yardımcı olabilir. Susuz kaldığınızda, vücudunuz göz altı şişkinliğine katkıda bulunabilecek tüm sıvıyı tutmaya çalışır.

Göz altı şişkinliğini azaltmak için yapılan ilk değişiklikler arasında süt ürünlerini kesmek, alerjileri için antihistaminikler almak ve hatta iltihabı azaltmak için bölgeye zerdeçal özü koymak geliyor.

Klasik bir çare olan "soğuk kaşık kullanmak" hala harikalar yaratabilir. Dondurucudan çıkar çıkmaz iki temiz, soğuk kaşık kullanmak, göz altı şişliğinizde anında fark yaratabilir. Soğuk akışı, vücudun doğal drenaj sürecini başlatırken sıvı tutulmasını azaltmaya yardımcı olur.

Alkol ve kafeinden kaçının

Kısa vadede sizi canlandırsalar da, kafein ve alkol cildiniz için aynı şeyi yapmaz. Hafif dehidrasyona neden olarak koyu halkaları daha belirgin hale getirirler.

Enjekte edilebilir dolgu maddelerine göz atın.

Koyu göz halkalarınız kırık kan damarlarından kaynaklanıyorsa, bir dermatolog bunları uygulayabilir. Göz altı torbalarının nedeni yağ kaybıysa dolgu maddeleri de yardımcı olabilir.

Lazer tedavilerine ve K vitaminine bakın

Lazer tedavileri, kırık kan damarları nedeniyle koyu halkaların görünümünü azaltabilir. K vitamini içeren cilt bakım ürünleri de yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler