Dikkatli olmanızda fayda var meme kanserini tetiklediği ortaya çıktı

Dikkatli olmanızda fayda var meme kanserini tetiklediği ortaya çıktı
Kadınların korkulu rüyası olan meme kanseriyle ilgili bir araştırma uyarı niteliği taşıyor.

Her kadın aslında meme kanseri konusunda risk altında. Meme kanseriyle ilgili geliştirilen yeni tedavi yöntemleri günümüzde artarak devam ediyor.

Ama meme kanseriyle ilgili uzmanların bir uyarısı var : Buna göre Yapılan araştırmalar meme kanseri ile kolesterol arasındaki ilişkiyi ortaya koydu.

Yapılan araştırmaya göre; kolestrol, vücut tarafından, östrojen hormonunu taklit eden ve söz konusu hormonun bazı dokularda neden olduğu etkiyi oluşturabilen 27HC molekülüne dönüştürülüyor.

Fareler üzerinde yapılan araştırma, yüksek yağla beslenmenin, kanda 27HC seviyelerini artırdığını ve bu farelerde tümörlerin, normal beslenenlere göre yüzde 30 oranında daha büyük olduğunu gösterdi.

ABD'de Duke Üniversitesi Tıp Merkezi'nden bir ekibin yaptığı araştırma, 27HC'nin kanda yüksek seyretmesinin, tümörlerin yayılmasını da daha olası hale getirdiğini ortaya koyarken, laboratuvarda yapılan testlerde de insana ait meme kanseri dokusunun, 27HC ile beslendiğinde çok daha hızlı büyüdüğü görüldü.


Çalışmanın, obezitenin, neden kanserin en önemli risk faktörlerinden biri olduğunun açıklanmasına yardımcı olabileceği belirtildi.


Obezitenin, meme, rahim ve kolon dahil olmak üzere çok sayıda kanserle bağlantısı olduğu biliniyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler