Denemesi Bedava! O Hakkettiğiniz Saygınlığı Size Kazandıracak Müthiş Öneriler

Denemesi Bedava! O Hakkettiğiniz Saygınlığı Size Kazandıracak Müthiş Öneriler
Saygın bir insan olmak herkesin istediği birşey kabul. Hele hele başkalarının saygı duyduğu ve fikirlerine önem verdiği birisi olmak kulağa hiç de fena gelmiyor! O halde burada yazılan maddeleri uygulamanın zamanı sizin için de gelmiş demektir.

Hepimizin hayali ilgi görmek, saygı duyulan bir kimse olmaktır. Her insan elbette saygı duyulmayı hak eder.  Fakat bazen kişi öyle davranışlar sergiler ki; bu davranışlar saygınlığını yitirmesine sebep olur. O halde gelin, bu davranışlar neler ve saygınlığımızı kaybetmişsek bile yeniden nasıl kazanabiliriz bunlara bir göz atalım.

Maddeler size biraz değişik gelebilir fakat bu maddeler yapılan araştırmalar neticesinde, insan psikolojisi üzerinde ki etkiler hesap edilip gözlemlenerek ortaya koyulmuştur.

Hazırsanız başlayalım.

✔️ İnsanlara saygı görmek istediğinizi belli etmeyin. Saygı görmediği zaman kimi insanlar agresifleşir. Hele hele bunu yaparsanız, artık saygınlığınız tamamen azalır. Bu yüzden siz önce kendinizi sevin ve sayın. Arkası zaten gelecektir. 

✔️ Her hangi bir olay hakkında gereğinden fazla konuşmayın. Bu kimselere toplum arasında geveze gibi tabirler kullanılır. Unutmayın! Yerinde ve zamanında konuşmak her zaman saygınlık demektir

✔️ Beden dili çok şey anlatır. Omuzlarınız düşmüş bir vaziyette oturursanız bu sizin için pekte hoş olmayabilir. Daima dik oturarak kendinizden emin görünmelisiniz.

✔️ Kendi eksilikleri ile barışık ve bunları gündeme getiren insan olmak çok güzeldir. Fakat her şey yerinde güzel. Sizin kendiniz ile barışık bir halde yaptığınız esprileri, sizi  anlamayacak insanların arasında yaparsanız, bunları gerçek zannedecek kişiler çıkabilir. Bu durum ise, o kimseler tarafından saygı görmemenize neden olabilir. 

✔️ Tevazu muazzam bir erdemdir. Fakat mütevazilik herkese karşı olmamalıdır. Eğer cahil karşısında, donanım sahibi olmayan bir kimse karşısında tevazu gösterirseniz ,misal olarak; sizde var olan güzel özelliklerden bahsedilirken bile”yok canım aslında  öyle değil, ben bu konuda iyi değilim ”gibi mütevazilikler, karşıda ki kişi tarafından gerçek algılanabilir. Buda saygınızı yitirmeye sebep olur.

✔️ Kendinizi övmekten kaçının. Kendini direkt olarak anlatan insanlar hiçte hoş görünmez ve toplumda saygıyı hak etmeyen kişiler olarak algılanır.

✔️ Her istenileni anında yerine getirmek saygınlığı azaltır. Herkes için  her şeyi yapamazsınız zaten.. Ama siz karşıda ki kişiye belkide hayır diyemediğiniz için her şeyi yerine getiriyorsanız bu saygınlığınızı azaltır...Yerine getirdiğiniz şey her ne ise zorlanıyorsanız, en azından bunu dile getirmelisiniz Hele hele size karşı fedakârlık etmeyen birisi için fedakârlık gösteriyorsanız bu yanlıştır.

✔️ Mutlaka kırmızı çizgileriniz olsun. Hayır demeyi bilmelisiniz. Unutmayın; hayır demeyi öğrendiğinizde, karşı da ki kişi sizi istediği zaman elde edemeyeceğini anlayacaktır. Bu da başta öz benliğinize olan saygınızdan dolayı önemlidir. 

Şurası bir gerçektir ki, siz ne kadar kendinize saygılı iseniz, bu durum karşıya yansıyacak ve mutlaka saygınlığınızı artıracaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler