Daha mutlu Olmanızı Sağlayacak 5 harika yiyecek mutlaka yemelisiniz

Daha mutlu Olmanızı Sağlayacak 5 harika yiyecek mutlaka yemelisiniz
Sizi mutlu edeceği kanıtlanmış 5 yiyecek

 

Brokoli

Brokolide önemli miktarda bulunan krom vücut için ekstra enerji sağlar. Krom serotonin hormonu üretimini desteklediği için ruh haliniz üzerinde de sakinleştirici bir etkisi vardır. Aşırı uyku ve aşırı yeme gibi atipik depresyon semptomlarını azalttığı kanıtlanmıştır. Krom, üzüm suyu ve patateste de bulunur.

Kaju Fıstığı

Zengin bir çinko kaynağına sahip olan kaju, bu yönüyle enerji veren sağlıklı bir atıştırmalıktır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncinizi yükseltecektir. Diğer bir zengin çinko kaynağı ise kavrulmuş kabak çekirdeği..

Somon

Yazın, güneş altında bir süre kalmak ruh halimizi düzenleyen vitaminleri almamızı sağlar. Peki ya kışın bu dozu yeterince alamazsak? Somon bu konuda yardımımıza koşuyor. Bu balık 'güneş ışığı vitamini' olarak da bilinen D vitamini ile dolu.

Süt ve yumurta sarısı da D vitamini açısında diğer iyi kaynaklar.

Ispanak

Magnezyum, serotoninin gelişiminde önemli rol oynayan bir mineraldir ve ıspanakta bolca bulunur. Magnezyum eksikliğinde anksiyete, uykusuzluk ve yorgunluk gibi depresyon belirtileri ortaya çıkar. Badem magnezyum açısından diğer bir zengin seçenek..

Nohut

Nohutta bulunan B6 vitami ruh halimizi etkileyen serotonin ve norepinefrinin vücutta üretimini sağlar. Ciddi bir B6 eksikliği sinirliliğe, zihin bulanıklığına, kasları hareket ettirmede zorluğa sebep olabilir. B6 yönünden zengin diğer kaynaklar arasında fasülye, muz ve alabalık bulunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler