Çocuklarınız Üzüm Yerken Dikkatli Olun bu tehlike gerçekten büyük

Çocuklarınız Üzüm Yerken Dikkatli Olun bu tehlike gerçekten büyük
Uzmanlar üzüm boğulmalarının ölümcül olabileceği konusunda uyarıyor. 5 yaşından küçük çocuklara bütün üzüm vermeyin!

Masum, kolay yenebilen ve sağlıklı bir atıştırmalık gibi gözükse de üzüm, 5 yaşın altındaki çocuklar için oldukça ölümcül olabilir.

Doktorlar, üzümün solunum yolundan daha büyük olabileceği ve bu nedenle çocuğun boğulmasına neden olabileceği konusunda uyardı. Araştırmalara göre üzüm, sosis ve şekerlemelerden sonra yemeğe bağlı boğulmalarda üçüncü sırada geliyor.

Yayınlanan bir makalede uzmanlar, küçük çocuklarda yemeğe bağlı boğulmaların ölümcül olabileceğini belirtti. Üzüm ve şekli üzüme benzeyen yiyeceklerin büyük risk taşıdığı söylendi.
 
Üzüm, küçük olduğu için yetişkin bireylerde üst solunum yolundan kolayca kayarak larenksten geçip bronşlara takılabilir; bu da nefes alma güçlüğüne neden olabilir. Çocukların solunum yolları daha küçük olduğu için üzüm, nefesini tamamen kesebilir.

Araştırmada yer alan üzüm vakalarından bir tanesinde okulda üzüm yiyen 5 yaşındaki bir çocuk boğulmaya başladı. Öğretmenler hemen müdahale ettiler ancak çabaları başarısız olunca küçük çocuğun kalbi durdu. Üzüm, uzmanlar tarafından özel ekipmanlarla çıkarıldı ancak her şey için çok geçti çünkü çocuk çoktan ölmüştü.
 
Diğer vakada ise 17 aylık çocuk evinde üzüm yerken üzüm, boğazına takıldı. Aile üzümü çıkaramayınca ambulans çağırdı ancak ilk vakada olduğu gibi her şey için çok geçti.

Uzmanlar, çocuklara büyük üzüm ve çeri domates yedirirken dikkatli olunması konusunda aileleri uyarıyor. 5 yaşından küçük çocuklara üzüm ve çeri domates boyutlarında meyveler verilmeden önce ikiye kesilmesini öneriyor. Bununla birlikte çocuk yemek yerken bir yetişkin gözetiminde olması gerekiyor.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler