Çocuklar da dahil hepimizin dijital dünyanın esiri olduğu bu günlerde göz sağlığımız için neler yapabiliriz?

Çocuklar da dahil hepimizin dijital dünyanın esiri olduğu bu günlerde göz sağlığımız için neler yapabiliriz?
Ekran karşısında ara vermeden 2 saat durduğumuzda göz kaslarının esnekliğini yitirdiğini, göz kuruması ve kaşıntıya neden olduğunu biliyor musunuz?Özellikle pandemi sürecinde  ilkokul çocuklarının bile günde en az 5 saat ekrana maruz kaldığı şu günlerde göz sağlığı korumak daha da önemli bi hale geldi. Peki bu süreçte göz sağlığımız için neler yapabiliriz?

Pandeminin etkisiyle çocuklar da dahil olmak üzere  hepimiz dijital dünyanın esiri olduk. Peki bu süreçte göz sağlığımız için neler yapabiliriz?

  • Yarım saatte en az 3-4 dakika pencereden dışarıyı izleyin. İmkanınız varsa temiz hava alın.
  • Göz kuruluğunu önlemek için gözlerinizi daha fazla kırpın.
  • Göz yorgunluğunu azaltmak için göz kapaklarına masaj yapın. Göz çevresindeki kasları gevşetmeyi ve gözlerdeki kuruluğu önleyen göz masajı, ileriki dönemlerde karşılaşma ihtimali olan göz rahatsızlıklarına karşı korumaya da yardımcı olacaktır.. Uzmanlar, her gün ortalama 20 saniye kadar göz kapaklarınıza masaj yapmanızı tavsiye ediyor.
  • Basit göz egzersizleri, göz sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Bilgisayar başındayken, gün içinde gözleri birkaç saniye boyunca saat yönünde ve tam aksi yönde çevirin. Göz sağlığını korumak için bu egzersizi birkaç saatte bir yapın.
  • Televizyon izleme mesafesi iyi ayarlayın. Buradaki mesafede, televizyonun dikdörtgenin bir köşesiyle çaprazında bulunan köşesi arasında çizilen çizgi anlamına gelen diyagonal ölçüsü baz alınır. Bu ölçüyü 2 ya da 2.5 ile çarparak ideal uzaklığı elde edebilirsiniz.. Örneğin; 106 cm ekran için yaklaşık 2.5 metre, izlemek için ideal mesafedir.
  • Küçük ekranları değil büyük ekranları kullanın. 
  • Sıklıkla gözlerde batma, hafif kızarıklık, baş ağrısı veya bulanık görme şikayetleri yaşadığınızda göz doktorunua başvurun.
  • 6 ayda bir göz kontrolünü ihmal etmeyin.
  • Beslenmenize dikkat edin. Göz sağlığı için özellikle A vitamini çok önemlidir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler