Cildinizdeki problemler için bilmeniz gereken 3 kural

Cildinizdeki problemler için bilmeniz gereken 3 kural
Hayatımız boyunca belirli dönemler sivilceler cildimizin en büyük problemi olabiliyor. Sorunu çözmek ise önce cildimizi tanımaktan geçiyor

Öncelikle şunu ilk olarak hatırlatmak isteriz ki cildimizi besleyen en önemli kaynak sudur. Düzenli olarak su tüketmeyen insanlarda bazı cilt problemleri meydana gelebilir.

Cildinizin kuru bir yapıya sahip olmasından rahatsızsanız pahalı kremlere koşmadan önce su içme alışkanlıklarınızı gözden geçirin.

Başkalarında fayda gösteren o kremler sizde fayda göstermeyebilir o yüzden kafanıza göre krem seçimi yapmak yerine bir uzman görüşüne mutlaka başvurun.

Sivilce veya egzama gibi cilt rahatsızlıklarınız varsa bu problem ciddi bir şekilde ele alınmalı ve doktora mutlaka gidilmelidir. Sorunların çözümü açısından bu çok önemlidir.

Unutmayın ki cildinizdeki herhangi bir rahatsızlık ciddi bir hastalık belirtisi olabilir.

Cilt temizliğinizi sadece duş almak olarak görmeyin sık sık yastık kılıflarınızı ve çarşaflarınızı değiştirmeye özen gösteri.

Unutmadan aylarca yıkanmamış temizlenmemiş mont vb gibi kıyafetlerde cildinizde bazı problemlere neden olabilir.O yüzden temiz kıyafetler giymeye özen gösterin.

Cildinize iyi gelecek bazı yiyecekler şu şekilde sıralanabilir

Yoğurt

Kefir

Baklagiller

Çilek

Muz

Balık

Portakal

Su

Ceviz ve Badem..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler