Burun Estetiği Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?

Burun Estetiği Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?
Burnun yeniden şekillendirilmesini sağlayan estetik burun ameliyatı yani rinoplasti, estetik cerrahide en fazla gerçekleştirilen operasyonlar arasında yer almaktadır.

Estetik burun ameliyatı ile burun küçülttürülebilir, büyültülebilir, yüze uygu bir hale getirilebilir ve/veya ucu kaldırılabilir.

Burun Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılabilir?

Bu ameliyatların amacı; güzel bir burun yapmak değil, yüz konturlarıyla uyumlu bir burun yapmaktır. “Hastanın burun ameliyatı olmasına mani olacak herhangi bir sağlık sorunu olmaması halinde” kızlarda 17, erkeklerdeyse 18 yaşın tamamlanması beklenir. Burun estetiği ameliyatları için herhangi bir üst yaş limiti yoktur.

Burun estetiği ameliyatları her ne kadar düşük riskli cerrahi operasyonlar sınıfına girse de, kendi ölçüsünde belli bir risk her zaman vardır.

Düşük ihtimalle de olsa ameliyat sonrası kanama ve istenmeyen sonuçlar oluşabilir. Yüzün tam ortasında, doğrudan gözün önünde bulunan burnun kıkırdak ve kemikten oluşan özel yapısı, burun ameliyatlarını zorlaştırmaktadır. Değerli Sağlık Haberciniz okurları bu sebepten ötürü unutmayınız ki burun, oldukça titiz çalışılması gereken bir bölgedir. Deneyimli ve yetenekli ellerde tüm bu riskler, nadir görülen ihtimallerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler