Bu besinlerle vücudunuz zımba gibi olacak

Bu besinlerle vücudunuz zımba gibi olacak
Bu yiyeceklerin her biri doğal ilaç. Yenildiği zaman sizi sakinleştiriyor bununla kalmıyor bir çok sağlık problemini çözüyor..

Mutfağınızdaki bazı yiyecekler bir çok ilaçtan daha etkili olabilir. Zımba gibi bir bedene sahip olmak istiyorsanız eğer bu yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin.

Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için yediğimiz içtiğimiz yiyeceklere dikkat etmekte fayda var. Şimdi sizlerle paylaşacağımız yiyecekler hem vücudunuzu koruyacak hem sağlıklı bir yaşam yolunda sizi mutlu edecek.

Yapmanız gereken bilgileri dikkatlice okumak ve arkadaşlarınız için mutlaka paylaşmak. İşte mutfağımızda bulunan ve doğal ilaç özelliğiyle bilinen o harika yiyecekler. Yiyen hem lezzetine doyamıyor hem faydalarına inanamıyor.

İşte sırasıyla o mucize yiyecekler.

Bal
Herkesin evinde bulunsa da antibiyotik özelliği pek az bilinir. Özellikle öksürüğe karşı iyi gelir ve uyku kalitesini arttırır. 

Lahana
Lahana yüzyıllardır iyileştirici özelliği ile kullanılır. Eski Yunanlılarda hazımsızlık ve besin zehirlenmesine lahana çorbası tavsiye edilirdi. Eski Mısırlılar şarabın zehrini azaltmak için yemeklerden önce kabak yerdi. İngilizler savaş zamanında lahanayı cephede ülsere iyi geldiği için tercih ederdi. Antioksidan deposu lahana kronik rahatsızlıkları önler ve damar sağlığını arttırır.

Zencefil
Antibiyotik özelliğiyle bilinir. Yiyeceklerden kaynaklanan bakteri enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Ülsere karşı etkili olduğu söylenir. 

Zerdeçal
Zerdeçal da doğal bir antiseptik ve antibiyotiktir. Yüzyıllardır ufak kesiklerden cilt ülserlerine karşı pek çok hastalığa karşı kullanılmaktadır. Zerdeçal yağı yaraların enfekte olmasını engeller. Cilt lekelerine karşı etkili olduğu da söylenir.

Sarımsak
Antiviral ve antibakteriyel özelliği vardır. Solunum yolları için mucize sebzedir. Yaraların dezenfektesini sağlar. Bağırsak enfeksiyonlarına karşı kullanılan antibiyotiklerden 100 kat daha etkili olduğu yapılan bir araştırmayla ortaya çıkarılmıştır. 

Soğan
Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri vardır. Taze soğan enfeksiyonlara iyi gelir. Soğan suyuna 2-3 kaşık bal ekleyerek içerseniz faydasını arttırmış olursunuz. Virüs kaynaklı hastalıklara karşı etkilidir.

Siyah Çikolata
Siyah çikolata beyine giden kan akışını güçlendirir, enerji verir, konsantrasyon kaybını önler ve mutluluk verir. Çikolata büyük miktarda bakır da içerir. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı olur. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı olur. Kanda pıhtılaşmayı önler. Diğer tatlılara oranla kan şekerini hızlı yükseltmez. Bu gıdaların mutluluk saçtığı kanıtlandı!

Elma sirkesi
Elma sirkesi arterit ağrısına iyi geldiği, sindirime yardımcı olduğu ve enfeksiyonları tedavi ettiği gerekçesiyle tercih edilir. Bakteriyel enfeksiyondan kaynaklı ishale iyi geldiği söylenir. Bağırsak spazmlarını önler. 1 kaşığı 2 kaşık suyla karıştırıp tüketebilirsiniz.

Pekmez
Pekmezde bulunan minerallerin en önemlileri demir, kalsiyum ve potasyumdur. Tahinle alınması etkisini artırır.

Görüldüğü üzere bu yiyecekler hem lezzetli hem faydalı. Sizlerde arkadaşlarınızın öğrenmesi adına paylaşabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler