Bu Alışkanlıklar Hayatınızı Değiştirecek! İşte Size Beslenmenizi İyileştirmenin 10 Küçük Yolu

Bu Alışkanlıklar Hayatınızı Değiştirecek! İşte Size Beslenmenizi İyileştirmenin 10 Küçük Yolu
Ne yediğiniz ne içtiğiniz sandığınızdan daha da önemli. Uzmanlar özellikle duygusal durumunuzun, yaşam enerjinizin yediklerinizle direk ilişkili olduğunu söylüyor. İşte size daha kaliteli yaşamak için beslenmenizde yapacağınız değişiklikler

Sağlıklı beslenmek birçok hastalığa yakalanma riskini azaltmak için oldukça önemlidir.

Etrafınıza bakın. İnsanlar yediklerine içtiklerine dikkat etmiyor. Hastalıklar almış başını gidiyor. Obezite, kalp damar hastalığı, Tip 2 diyabet, kanser vs. çeşit çeşit hastalıklar ne kadar yaygın değil mi?

Şu an durun ve düşünün. Beslenmenizi hafife almayın ve kendiniz için birşeyler yapın.

Beslenme şeklinizi değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için hedeflerinizi küçük tutun ki değişiklikler kalıcı olsun.

Biz de sizler için beslenme üzerinde ilk etapta küçük bir etkiye sahip gibi görünen ama oldukça etkili 10 ipucunu vereceğiz

İŞTE BESLENMENİZİ İYİLEŞTİRMENİN 10 KÜÇÜK YOLU

✔️ Günlük kalori alımınızı sınırlı tutun. Yaşınız, cinsiyetiniz, günlük hareket seviyeniz ve kişisel kilo hedefleriniz için kaç kaloriye ihtiyacınız olduğunu öğrenin. Kilo vermek istiyorsanız uzmandan destek alın. Diyetisyen, fitness uzmanı veya sağlıklı yaşam koçu ile birlikte çalışmak, hedeflerinize daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır.

✔️ Yavaş yiyin. Her bir lokmayı 10-15 kez çiğneyerek yemeye gayret edin. Çabuk yemek yemek ya da ne yediğinize dikkat etmemek, yani akılsız yemek yemek, çok fazla kalori yemenize neden olur.

✔️ Yiyeceklerin porsiyon boyutlarını makul ve önerilen miktarda tutun.

✔️ Bu gıdalardan daha fazlasını yemeye çalışın: sebzeler, meyveler, tam tahıllar, yağsız proteinler ve bazı az yağlı süt ürünleri. Bunları etler ve diğer yüksek yağlı ve besleyici olmayan yiyecekler yerine öğünlerinizin ve atıştırmalıklarınızın temeli haline getirmeye çalışın.

✔️ Yemeklerde tabağınızın yarısını sebzelere ayırın. Sebzeler size önemli vitaminler, mineraller ve fitokimyasallar sunar. Çoğunun az yağı vardır ve kolesterolü yoktur. Ayrıca sindirime yardımcı olmak ve kabızlığı önlemek için lif içerirler. Araştırmalar, sebze tüketiminin kolesterolü ve kan şekerini düşürmeye ve kalp hastalığını önlemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

✔️ Günlük tahıllarınızın en az yarısını tam tahıldan almaya çalışın.Tam tahıllardan yapılan besinler, önemli bir enerji ve lif kaynağıdır. Hangi tahılların gerçekten tam tahıllar olduğunu anlayabilmek için gıda etiketlerini okumayı alışkanlık haline getirin.

✔️ Yemeklerinizde ve tariflerinizde daha fazla bitkisel bazlı proteinleri kullanmaya çalışın.

✔️ Sağlıksız yiyecekleri hayatınızdan tamamen çıkaramasanız bile alternatiflerini bulun. Hamur işleri, şekerli gıdalar, yağlı etler, şekerli yiyecekler emin olun hepsinin lezzetli alternatifleri mevcut. Biraz araştırma yapmanız yeterli.

✔️ Tuz alımını sınırlandırın. Konserve, paketlenmiş ve dondurulmuş işlenmiş gıdaları azaltmaya çalışın. Bu ürünleri satın alıyorsanız, yiyeceklerin daha düşük sodyumlu versiyonlarını seçmek için Besin Değerleri etiketini okuyun. Özellikle dışarıda yediğiniz yiyeceklerin fazla tuz içerdiğini aklınızdan çıkarmayın.

✔️ Şekerli ve yüksek kalorili içecekler yerine daha fazla su, ayran, sade soda gibi alternatifleri değerlendirin.

✔️ Haftada en az bir gün balık menünüz olsun. Somon, hamsi, sardalya gibi omega 3 bakımından zengin balıkları tercih edin.

Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız bu küçük değişikliklerle daha kaliteli yaşamın kapılarını aralayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler