Bel Ağrıları Hafifletmek İçin En İyi 6 Bel Esneme Hareketi

Bel Ağrıları Hafifletmek İçin En İyi 6 Bel Esneme Hareketi
Bel ağrısında yapacağınız egzersizler bedeninizde mucizevi rahatlama sağlayabilir. İşte agrılarınızı hafifletecek en iyi 6 bel esneme hareketi

Masa başı çalışma, duruş bozuklukları, stres, hareketsiz yaşam, ani yapılan hareketler, ağır kaldırma, yanlış yatak, sandalye seçimi gibi faktörler yoğun bel ağrılarına neden olabilir . Bu noktada yoga hareketleri imdadımıza yetişiyor. Kasları kuvvelendirip vücudu esneterek rahatlama sağlamak isterseniz işte size 7 etkili bel esneme hareketi...

1.Çocuk Duruşu

bel-egzersizi-cocuk-durusu.jpg

Dinlenme pozisyonu olarak da bilinen bu duruş, omurganızı esnetmek için en iyi egzersizlerden biridir. Matın üzerinde dizlerinizin üzerinde çökün. Bacaklar yerde düz, popo topuklar üzerinde, dizler gövdeden biraz daha geniş ve eller kucakta olacak şekilde diz çökmüş bir pozisyonda durun .Derin bir nefes alın, verirken üst gövdenizi vücudunuza doğru kapatın. Alnınızı yere yaslayın ve en az 30 saniye bu şekilde durun.

2. Sfenks Duruşu

bel-hareketi-sfenks.jpg

Hem karın kaslarını hem de beli çalıştıran harika bir hareket. Bacaklar uzatılmış, dirsekler bükülmüş, üst kollar kaburgalara yakın ve eller kaburgaların her iki yanına dikilmiş halde yüzüstü yatarak başlayın. Göğsünüzü kaldırın ve ellerinizi öne doğru uzatın, böylece önkollar dirsekler omuzların altında olacak şekilde zeminde birbirine paralel olsun. Alt karınları devreye sokmak ve omurgayı desteklemek için ön kolları ve elleri yere bastırın ve kuyruk kemiğini içeri sokun. Kuyruk kemiğinden başın tepesine kadar uzatın.En az 30 saniye bu şekilde durun.

3. İğneye İplik

bel-igne-iplik.jpg

Dört ayak üzerinde başlayın. Sağ elinizi, omuz yere oturana kadar sol bileğin arkasında zemin boyunca kaydırın. Hareketi tersine çevirin ve sağ kolu havaya kaldırarak elinize bakmak için bükün. En az 30 saniye basılı tutun, ardından diğer tarafta tekrarlayın.

4. Kedi/inek Duruşu

bel-kedi.jpg

Dirsekler ve bilekler omuzların altında, dizler kalçaların altında ve ayak parmakları açıkken el ve dizlerden başlayın. Nefes alırken mideyi indirin ve kuyruk kemiğini ve göğsünü tavana doğru kaldırmak ve yukarıya bakmak için geriye doğru bükün. Ardından, nefes verirken göbeği omurgaya çekin ve çeneyi ve pelvisi göbeğe doğru geriye doğru yuvarlayın. En az 30 saniye tekrarlayın.

5. Spinal Büküm

bel-spinal.jpg

Bacaklar bükülü ve her iki kol düz, sağ sol üstte olacak şekilde sol tarafta yatmaya başlayın. Sol kol yerde ve dizler sola dönük tutularak, sağ kol vücut boyunca açılır. Omuz hizasında, vücudun sağ tarafında yerde dinlenmeye pozisyonuna geçin. En az 30 saniye bu şekilde durun, ardından diğer tarafta aynı hareketi uygulayın.

6. Oturmuş Spinal Büküm

Sol bacak üstte olacak şekilde bacak bacak üstüne atarak oturmaya başlayın. Kolları yukarı doğru uzatın ve gövdeyi sola doğru bükün, sağ dirseği sol dizin dışına ve sol elinizi arkaya (ama yakına) yere koyun. Sol omzunuzun üzerinden geriye bakın. Nefes alırken, omurgayı uzatın. Ardından, nefes verirken alt sırt, orta sırt ve ardından üst sırt sola doğru hafifçe bükün. En az 30 saniye basılı tutun , ardından karşı tarafta tekrarlayın.

bel-spinal-001.jpg

Kaynak: Womenshealth

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler