Bahar hastalıkları ve bu hastalıklardan korunma yolları

Bahar hastalıkları ve bu hastalıklardan korunma yolları
Mevsim geçişleri hastalığın kapısının aralandığı zorlu zamanlar. Özellikle bu dönem bahar hastalıklarına yakalanmamak için her zamankinden daha çok dikkat etmek gerekiyor.

İşte baharda görülen en yaygın hastalıkları ve onlardan korunma yöntemleri...

Solunum Alerjisi

Solunum yolu alerjisi hastalıklarının yaygın tetikleyicilerinden biri de polenlerdir. Bilindiği üzere polen alerjileri yaşamı tehdit etmez ama tam bir baş belasıdır. Burunda şişme, gözlerde kızarıklık, yanma ve kaşıntı, akçiğerlerde hırıltı gibi belirtilerlerle kendini gösterir.

Astım

Astım kronik bir rahatsızlık olup polen, hava değişimi, gübreler, böcek kovucular, toz, küf, temizlik malzemeleri pek çok şeyden etkilenir. Astımın ciddiye alıması şart. İlaçları aksatmadan kullanmak önemli.

Grip

Ne yazık ki grip, baharın daha yüksek sıcaklıklarıyla bitmiyor. Aslında grip virüsleri nemde iyi sonuç verir. Dikkatli olun ve özellikle seyahat ederken el yıkama pratiği yapmaya devam edin.

Lyme hastalığı

Lyme hastalığını bulaştıran geyik kenelerinin tercihi daha sıcak, yağışlı ilkbahar havasıdır. Bu minik yaratıklar, 35 ° F'nin üzerindeki sıcaklıklarda aktif hale gelirler. Kaçınma stratejileri en iyi sonucu verir, bu nedenle uzun bitkilerde yürümekten kaçının ve dışarıda vakit geçirirken kene kovucu kullanmaktan kaçının.

Gastroenterit

Rinovirüsler gibi norovirüsler de sıcak havalarda gelişir. Çok bulaşıcıdırlar ve mide ağrısı, kramplar, mide bulantısı, ishal ve kusmayı içeren semptomlar genellikle sadece 1-2 gün sürse de, etkilenenler genellikle semptomlar geçtikten sonra 3 gün boyunca bulaşıcıdır.

Uygun el yıkama ve sanitasyon kuralları mide virüslerini önlemenin anahtarıdır. Elinizde bir dezenfektan bulundurun ve vitamin açısından zengin ve besleyici yemeklerle ailenizin bağışıklık sistemini sağlıklı tutun. (Mommybites)

Strep Boğaz

Daha önce boğaz ağrısı geçirdiyseniz, önlemenin ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Strep boğazı, enfekte bir kişinin tükürüğünü içerebilecek öksürme, hapşırma ve nesnelere dokunma yoluyla kolayca yayıldığından, kamusal alanlarda ekstra önlem almak için dezenfektan mendilleri ve el dezenfektanlarını yanınızda bulundurun.

Alerjik Konjunktivit (pembe veya kırmızı gözler)

Çocuğunuz okuldan eve kırmızı / pembe, sulu gözlerle geliyorsa, korkunç "pembe göz" enfeksiyonuna yakalandığını düşünebilirsiniz. Çocuğunuzun alerjik bir reaksiyonu veya enfeksiyonu olup olmadığını belirlemek için, bir doktora görünmeniz gerekir.

Böcek Alerjileri

Böcekler tarafından sokulan veya ısırılan çoğu insan, ısırık veya sokmanın çevresindeki alanda ağrı, kızarıklık, kaşıntı ve küçük şişliklerden muzdariptir. Bu normal bir tepkidir. Çoğu insan saatler veya günler içinde iyileşir. İnsanlar ısıran veya ısıran böceklere karşı ciddi bir alerjik reaksiyon gösterebilirler. Hayatı tehdit eden bir alerjik reaksiyon (anafilaksi), acil tıbbi müdahale gerektiren belirti ve semptomlar üretir. Acil tedavi olmazsa anafilaksi ölüme neden olabilir. Semptomlar genellikle cilt veya ağız, akciğerler, kalp ve bağırsak gibi birden fazla organ sistemini (vücudun bir bölümünü) içerir. (AAFA)

BAHAR HASTALIKLARINDAN KORUNMA YÖNETİMLERİ

Her zaman hastalandığınızı veya sürekli öksürdüğünüzü hissediyorsanız, birinci basamak doktorunuzu görmenizi öneririz. Bahar alerjisi olanların üçte ikisinden fazlasının yıl boyunca semptomları vardır. Acı çekmenize neyin sebep olduğunu bulmak ve onu durdurmak için en iyi kaynağınız, sadece semptomları tedavi etmek değil, bir tıp doktoru veya alerji uzmanından yardım istemektir.

Doktorunuzla birlikte çalışmak kesinlikle solunum semptomlarını tanımlamanıza ve hafifletmenize yardımcı olacaktır. Aşağıdakilerden bazılarını yapmak semptomları uzak tutmaya yardımcı olabilir:

  • Alerji mevsiminde genellikle TV hava durumu raporlarına dahil edilen polen ve küf sayısını izleyin.

  • Alerji mevsiminde evde ve arabanızda pencereleri ve kapıları kapalı tutun. Klima sistemi filtrelerinin belirtildiği şekilde değiştirildiğinden emin olun.

  • İlkbahar ve yaz aylarında, ağaç ve çimen poleni mevsiminde, seviyeler akşamları en yüksektir. Bu süre zarfında açık hava aktivitesini en aza indirin.

  • Dışarıda çalıştıktan veya oynadıktan sonra duş alın, saçınızı yıkayın ve kıyafetlerinizi değiştirin.

  • Alerjistiniz ayrıca semptomları kontrol altına almak için bir veya daha fazla ilaç önerebilir.

  • Polenle bağlantılı mevsimsel alerjileri tedavi etmenin en etkili yollarından biri immünoterapidir (alerji iğneleri). Bu enjeksiyonlar sizi zamanla alerjeninizin kademeli artışlarına maruz bırakır, bu nedenle hapşırma, burun tıkanıklığı veya kaşıntılı, sulu gözlerle tepki vermektense onu tolere etmeyi öğrenirsiniz.

Bahar mevsimi, doğanın sunduğu tüm harika şeyleri getiriyor - çiçek açan çiçekler, yeşillikler ve güzel hava. Bu kılavuzun, ilkbaharda sağlığınızda gezinmenize ve belirtilerinizin daha yüksek düzeyde bakım gerektirip gerektirmediğini ne zaman anlayacağınızı umuyoruz. Sizde veya bir aile üyenizde aşırı solunum problemleri varsa veya anafilaksi yaşıyorsanız, en kısa sürede en yakın acil servise giden yolu bulun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler