Ayak mantarı nasıl oluşuyor ve ayak mantarı bulaşır mı?

Ayak mantarı nasıl oluşuyor ve ayak mantarı bulaşır mı?
Ayak mantarı kuşkusuz insanın başına bir kez geldi mi zaman zaman tekrarlama özelliği vardır. Dikkat etmekte fayda var. Ondan kurtulmak için bu bilgileri öğrenmelisiniz

Ayak mantarı giyilen ayakkabılar başkasına ait terlikler hamam veya sauna gibi mekanlardaki ürünlerin kullanımıyla bulaşabildiği gibi kendi kendine de oluşabilmektedir.

Ayak mantarıyla ilgili geniş bilgi dosyamız şu şekilde

Ayak Mantarının Çeşitleri Nelerdir?

Ayağınızın altında kepeklenme, kızarma ve kuruma gibi belirtiler ortaya çıkabilir.


Ayağınızda aşırı bir şekilde kaşıntı, kızarma ve su toplama sonucu yaralar oluşabilir.


Küçük ayak parmağınızın arasında soyulma, yarılma ve beyaz nemli bir görüntü meydana gelir.
Ayak tırnağınız kalınlaşır ve renk değiştirir. Bununla beraber tırnak soyulması yada tırnağınızın kaybolması da bunun çeşitlerindendir.

Ayak Mantarının Oluşum Nedenleri;

Ayak mantarları genellikle parmak aralarında oluşan rahatsızlıklardır. Nadiren ağrılı olabilirler. Genelde aşırı kaşıntı yaparlar. Özellikle ayak parmaklarının arasında koku ve beyaz döküntülerle kendilerini açığa vurular. Sağlık açısından ciddi faktörlerdir. Etkileri nelerden oluşur; Ayakta döküntüye neden olurlar. Ayak kokusu yaparlar. İleri derecede kaşınmalar deride tahrişe neden olurlar. Bazı vakalarda koku ve tahrişle birlikte alerjik reaksiyonlarda görülebilir.

Nerelerde Oluşur; Nasıl Bulaşır?

Ayak mantarları, çoğunlukla ayak parmakları aralarında oluşan sağlık sorunlarındandır. Genelde ağrılı olmazlar, çok az da olsa ağrı olması vardır. Ayaklarda aşırı seviyede kaşıntıya neden olmaktadır. Özellikle, beyaz örüntü ve kokuyla kendilerini belli etmektedirler. Başkalarının kullandığı terlik ve havlu gibi malzemelerden, halka açık havuz, hamam ve sauna gibi, ayakların açıkta olduğu ve yüründüğü yerlerden bulaşabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler