Attığınız Her Adım Sizin İçin Sandığınızdan Daha Fazlasını Yapıyor! Yürümenin Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 8 Faydası

Attığınız Her Adım  Sizin İçin Sandığınızdan Daha Fazlasını Yapıyor! Yürümenin Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 8 Faydası
Düzenli yürüyüş yapmanın sağlık için faydaları üzerine binlerce bilimsel araştırma yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Peki yürüyüşün kilo vermek dışında sağlığımız için faydaları nelerdir? İşte düzenli yürüyüş yapmanın şaşırtan 8 faydası...

Uzmanlar, yürümenin beyninizi, kalbinizi ve eklemlerinizi sağlıklı tutmanın en kolay ve en etkili yollarından biri olduğunu söylüyor. Attığınız her adım, sağlığınız için muhtemelen sandığınızdan daha fazlasını yapıyor. Yürümek, beyninizden ayak bileklerinize kadar vücudunuzun her yerini harekete geçiren harika bir egzersiz. Her gün 1 saat yürümek belki zor gelebilir. Aslında her gün sadece 10 dakikalık kısa yürüyüşler bile büyük gelişmeler sağlayabilir. Biraz çaba sarfederek günlük rutininize yürüyüş ekleyerek hayatınızı değiştirebilirsiniz.

1. Yürümek kalp hastalığı riskinizi azaltır

Uzmanlar, kalbin bir kas olduğunu ve kasınızı güçlendirmenin en iyi yolunun da hareket etmek olduğunu söylüyor. Yürüyüşün kalp sağlığına etkisi üzerine binlerce araştırma bulunuyor. 80.000'den fazla menopoz sonrası kadın üzerinde yapılan bir çalışmada , yürüyüş yapanların yapmayanlara göre %11 daha düşük yüksek tansiyon riskine sahip olduğu ve yürüyen kadınların %21 daha düşük risk taşıdığı görülmüştür. . Ancak avantajlardan yararlanmak için binlerce kilometre yürümek zorunda değilsiniz.. Günlük rutininize 1000 adım eklemek bile kalp damar hastalığı riskini %20 ye kadar azaltabilir.

yurumek.jpg

2. Yürüyüş kan şekerinizi dengeleyebilir

Yürümek vücudun birçok bölgesini aynı anda uyaran bir aktivite. Her 20 dakikada bir 2 dakikalık kısa aralıklarla bile yürümek, vücudun yemekten sonra kan şekerini düşürmesine yardımcı olabilir. Kan şekerinin dengeli olması, şeker hastalığını önlemenin yanı sıra şeker isteğini de azaltacaktır.

3. Yürümek daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilir

Yapılan araştırmalar haftada 5 günden fazla düzenli yürüyen insanların yaşıtlarına göre daha enerjik ve aktif göründüğünü gösteriyor.

4. Yürümek uykunuzu iyileştirebilir.

Araştırmalara göre yürüyen insanlar , hiç yürümedikleri zamana kıyasla genellikle daha iyi uyuyorlar. Bu da ertesi günkü ruh halini etkiliyor.

5. Yürümek kalori yakmanızı sağlar

Aaraştırmalar haftada 150 dakika yürümenin karın yağını azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor . Zamanınız kısıtlıysa, yürüyüşünüze yüksek yoğunluklu aralıklar ekleyerek kalori yakmanızı artırabilirsiniz: Birkaç dakika ısının ve hızlı tempoyla yürüyüş yapın.

yuruyus.jpg

6. Yürümek beyin gücünü artırır

Son yapılan araştırmalar düzenli yürüyüşün özellikle yaşlılarda beyin gelişimini iyileştirdiği ve depresyon gibi rahatsızlıkları tedavi etmede etkili olduğunu gösteriyor. Ayrıca yürüyüş yapmak, beyne giden kan akışını iyileştirdiği için düşünme kapasitesine de katkıca sağlamaktadır. ve bunun daha iyi çalışmasına yardımcı olduğudur..

7 . Yürüyüş bağışıklık sisteminizi destekler

Pandemi sırasında öğrendiğimiz bir şey varsa, o da güçlü bir bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğudur. Araştırmalar yürümenin (ve genel olarak orta yoğunlukta egzersizin ) vücudumuzda patojenleri hedef alan ve yok eden bağışıklık hücrelerinin oluşmasına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı . Sonuç olarak, düzenli olarak yürüyen insanların enfeksiyonlardan ciddi şekilde hastalanma riski daha düşüktür ve bir rahatsızlıkları varsa hastanede daha az zaman harcarlar .

8. Yürümek dengeyi geliştirir

Denge, gençken hafife alma eğiliminde olduğumuz bir şeydir, ancak yaşlandıkça düşmeleri önlemek giderek daha önemli hale gelir. Neyse ki yürümek, dengeleme becerilerinizi güçlü tutmanın mükemmel bir yoludur.

Kaynak: GH

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler