Aloe vera diş ağrısını gerçekten azaltıyor mu?

Aloe vera diş ağrısını gerçekten azaltıyor mu?
Gece dişiniz ağrıdı ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz! Neredeyse her Türk vatandaşının başına bu kötü durum hayatından en az bir defa gelmiştir. Eğer sizde bu dertten muzdaripseniz doğru yerdesiniz.

Diş ağrısı bilindiği üzere dişlerin cevresinde ve çeninin içinde görülen hatta ve hatta ağrısı kulaklara ve gözlere dahi vuran tahammül edilmesi gerçekten zor olan bir ağrıdır. Genellikle çürük dişlerden kaynaklansa da bazı durumlarda diş etlerinin çekilmesi de buna neden olabilir.

Evde diş ağrısını nasıl geçer, neler diş ağrısını azaltır gibi soruların cevapları herkes tarafından ömrünün belli zaman diliminde, ya kendi başına gelince, ya çocuğunun başına gelince yada bir sevdiğinin başına gelince araştıran konulardan. Bu yazımızda sizlere aloe vera'nın diş ağrıları üzerindeki etkileri nedir?, gerçekten diş ağrılarını hafifletmeye yardımcı oluyor mu? gibi soruların cevaplarını vereceğiz.

ALOE VERA DİŞ AĞRISINI GEÇİRİR Mİ?

Aloe vera bitkisinin mucizevi faydalarını birçok yerde denk gelip okumuşsunuz. Halk arasında en yaygın kullanım alanı ise yanıkları ve küçük kesikleri iyileştirmek. Artık bazı insanlar aloe vera'yı diş etlerini temizlemek ve diş ağrılarını yatıştırmak için de kullanıyor.

Uzmanların bu konuda yaptıkları araştırmalar, aloe veranın doğal antibakteriyel özelliklere sahip olduğunu ve diş çürümesine neden olan mikropları yok ettiğini kanıtladı. Eğer diş ağrınızla birlikte bir enfeksiyon yaşıyorsanız aloe vera bu enfeksiyonu iyileştirmede size yardımcı olacak ve enfeksiyon iyileştikçe ağrınız hafifleyecektir. Unutmayın! aloe vera diş ağrısını şıp diye kesmez.

NASIL KULLANILMALI

Aloe vera jeli, ağızda ağrılı bölgeye sürülmeli ve nazikçe masaj yapılmalıdır.

KİMLER KULLANMAMALI

Aloe veranın faydaları olsa da bu onun herkes tarafından kontrolsüz bir şekilde kullanılabileceğini anlamına gelmez. Şeker hastalığınız varsa aloe vera kullanmadan önce bir doktora danışmalısınız. Ayrıca kan şekerinizi kontrol altında tutmak için ilaç kullanıyorsanız aloe vera kullanmamanız gerekir çünkü aloe vera kan şekerinizi tehlikeli bir seviyeye düşürebilir.

Ayrıca, aloe veraya karşı duyarlıysanız veya alerjiniz varsa, jelin ağızdan tüketimi kramplara veya ishale neden olabilir.

Hamileyseniz, emziriyorsanız veya hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, aloe vera kullanmadan önce doktorunuza danışın.

Fotograf: FOODISM360 on Unsplash

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler