2021 Mayıs ayı hacamat günleri ne zaman? Mayıs ayında hangi günler hacamat yaptırmak daha etkilidir?

2021 Mayıs ayı hacamat günleri ne zaman? Mayıs ayında hangi günler hacamat yaptırmak daha etkilidir?
Mayıs ayına girdiğimiz şu günlerde merak edilen sorulardan biri de hacamat günlerinin ne olduğu.İşte Mayıs ayı hacamat günleri…

Hacamat; bedenin tüm toksinlerden arınması ve kanın temizlenmesi demektir. Deriye vakum yapılarak sonrasında neşterle çizikler atılır ve bu şekilde kirli kan alınır. Bu durum, yüzyıllar öncesine dayanan, hem tedavi, hem de koruyucu hekimlik olarak insanların uygulamış olduğu alternatif bir yöntemidir. Bütün hastalıklarda, hekim kontrolünde yapılan ve gayet güzel sonuçlar elde edilen hacamat tedavisi, özellikle bahar aylarında yapılması uzmanlar tarafından önerilen bir detokstur.

Peygamber Efendimiz’in de kendisi için mutlaka uygulatmış olduğu hacamat, yılın her günü yapılabilir. Fakat sünnet niyeti ile yaptırmak isteyenler için, gün gözetmek önemlidir. Her ayın en önemli günleri hacamat için belirlenir ve hacamat yaptıran kişiler bu günleri tercih ederler. Elbette hastalık durumunda gün önemli değildir. Hacamatta önemli sayılan günlerde ise Ay’ın tüm canlılar üzerinde ki etkisi gözetilir. Denizlerde med cezir adı verilen gel git olayına sebep olduğu gibi, insan üzerinde de kanın yüzeye çıkmasına, ve bir çok değişikliğe sebep olan Ay’ın hareketi ile belirlenen bu günlerde yapılan hacamatlar, maksimum fayda sağlamaktadır. İlk Bahar mevsiminde olduğumuz bu günlerde bizde sizler için hacamat yaptırmanın tam vakti diyerek, Mayıs ayı hacamat günlerini araştırdık.

Mayıs ayında en etkili hacamat günleri; 3, 9, 27 ve 31 Mayıs’tır.

 9 ve 27 Mayıs normal hacamat günleri iken,
 3 ve 31 Mayıs ise sünnet olan hacamat günleridir. 

Hacamat; ehil ve bu alanda eğitim almış, uzman kimseler tarafından, hijyenik bir ortamda yapılmalıdır. Ayrıca hacamat yapan kimse, hacamat yapacağı hastanın kilo ve kronik rahatsızlıkları gibi durumları bilmeli, ona göre kupa sayısını belirlemelidir. Tek seferde bir çok kupa kapatılarak yapılan, derin atılan çiziklerle hacamat yapılması kesinlikle uygun değildir. Hacamat yaptıracağımız kişi de bu özellikleri aramamız, sağlığımız için oldukça önemlidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler