Zona hastalığı nedir? Zona hastalığının belirtileri nelerdir?

Zona hastalığı nedir? Zona hastalığının belirtileri nelerdir?
Zona hastalığı nedir sorusu, birçok kişi tarafından sık sık internet ortamında araştırılıyor. Zona hastalığı, ağrılı kızarıklarla ortaya çıkan ve viral kaynaklı olan bulaşıcı bir enfeksiyon türüdür..

 Sinir enfeksiyonu olarak da bilinir. Normal olan herhangi bir durumda zona hastalığı vücudun herhangi bir bölgesinde kendini gösterebilir. Fakat birçok kişide gövdenin sağ ya da sol kısmını saran tekli bir kabarcık şeridi biçiminde ortaya çıkar.

Suçiçeği hastalığına sebep olan Varicella Zoster virüsü, aynı zamanda Zona hastalığına da temel hazırlar.

Normal durumlarda kişi suçiçeği hastalığı geçirdikten sonra, bu virüs beyne yakın olan sinir dokusu ve omurilikte yer almayı sürdürür. Aradan seneler geçince virüs bir anda aktif hale gelebilir. Bu nedenle de ortaya Zona hastalığı semptomları çıkmaya başlar.

Zona hastalığı, yaşamı tehdit etmiyor olsa bile kişinin acı verici bir deneyim yaşamasına neden olur. Önceki zamanlarda yaptırılan aşı, kişide Zona hastalığı görülme riskini azaltır. Erken teşhis ve tedavi de hastalığın süresini kısaltma konusunda oldukça önemli bir yere sahiptir.

ZONA BELİRTİLERİ

1. Uyuşma ve karıncalanma

2. Kas güçsüzlüğü

3. Mide Ekşimesi

4.Kaşıntı

5.Deride kırmızı döküntüler

6.Dokunmaya duyarlılık

Zona hastalığının başlıca belirtileri arasında bunlar yer almaktadır ayrıca nadiren de olsa lenf nodlarında şişme ve kabuklanan sıvı dolu kabarcıklar da görülebilmektedir... 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler