Sigaranın bir zararı daha çıktı! Adı da çok ilginç

Sigaranın bir zararı daha çıktı! Adı da çok ilginç
Sigara içmenin sayısız zararları olduğunu biliyoruz - Ama ilginç bir zararı daha var *

Sigara içenler sağlığını büyük ölçüde tehlikeye atıyorlar bunu biliyoruz. Ancak sigara içilen ortamda bulunanlarda büyük risk altında

Onlara pasif içiciler diyoruz. Sigara içmenin ve pasif içiciliğin zararlı olduğu her daim bilinen bir gerçekti. Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma sigarayı söndürdükten sonra bir tehlike saçtığı ortaya çıktı

Bu zararına da 3.el içicilik deniyor. Nedir bu derseniz uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre sigara içilen ortamdaki eşyalara zehirli koku siniyor koltuklar ve masa sandalye gibi eşyalar sigaranın olumsuz etkilerinden dolayı zehre maruz kalıyor.

Ve bu ortamda daha sonra sigara içilmese bile içilmiş gibi içeriden çıkmayan o pis koku akciğerlerimize zarar veriyor.

Böylelikle 3.el içicilik riski ortaya çıkmış oluyor. 

Unutmayın ki içilen sigaradan çıkmakta olan zehirli duman. koltuklara, halılara, giysilere, saça ve zeminlere siniyor. Bunları insan derisi kolaylıkla emebildiğini ise unutmamak gerek. Bu zararlı maddeler kan dolaşımımıza işleyerek çok daha farklı hastalıkların oluşmasına sebebiyet veriyor.

Görüldüğü üzere sigara sadece akciğerlerimize değil bütün bedenimize zarar veren bir madde.

Hazır koronavirüsle mücadele konusunda uzmanlar sigaranın zararlarından söz ederek bırakmanın tam zamanı derken sizce de bu çağrıya kulak verip bırakmak en doğrusu olmaz mı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler