Kadınlarda Osteoporoz (Kemik Erimesi) Neden Olur

Kadınlarda Osteoporoz (Kemik Erimesi) Neden Olur
Son dönemde yapılan bir araştırma sonucunda her 3 kadından birinde kemik erimesi hastalığının olduğu kanıtlanmıştır.

Bu olgu da bu hastalığın günümüz döneminde daha da yoğun olarak görüldüğünü doğrulamaktadır. Vücudun tedaviye olumlu cevap vermemesi ile sonucunda ölüme giden bu hastalığın, bu denli ciddi olduğunu da belirtmekte fayda var.

İnsan vücudunda bulunan kemiklerin bulunduğu yerde düzgün çalışamaması, görevlerini yapamaması ve o bölgedeki yoğunluğunun azalması ile ortaya çıkmaktadır.

Bu hastalığı yaşamamanız için en önemli yapabileceğiniz şey dengeli beslenmektir. 30 yaş civarına kadar insan vücudunda gelişme göstermeye devam eden kemikler, bunun 10 sene sonrasında yani 40’lı yaşlarda vücuttaki kemik yoğunluğunu hafif hafif kaybetmekte ve azaltmaktadır.

Çoğunluklu olarak kadınlarda rastlanan bu hastalık, kadın vücudunun zamanla geçirdiği, kadın hastalıkları diye hitap edilen sebeplerden kaynaklanmaktadır. Yine yaşlanan insan vücudunun, görevlerini tam yapamaması sebebiyle kemik yoğunluğu kaybetmesi de ilerleyen zamanlar bu hastalığı yaşamanıza yol açabiliyor. Çoğunluklu olarak 40’lı yaşların başlarında göründüğünü belirtimiz bu hastalık, doğuştan da gelebilmektedir.

Doğum esnasındaki yanlış ışınların etkisi ile oluşan bu rahatsızlık yoğunluk göstermesi sonucunda çocuğun gelişme süreci sonrasında yürümeme gibi rahatsızlıklara da sebebiyet verebilmektedir. Hastalığın en büyük sebebi ise yanlış beslenmektir. O yüzden dengeli beslenmeye dikkat etmeli, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve proteinleri geciktirmeden almalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler