Koronavirüs kanser hastaları için büyük risk taşıyor!

Koronavirüs kanser hastaları için büyük risk taşıyor!
Dünyada koronavirüs salgını hızla devam ederken kronik rahatsızlığı olanlar ve kanser hastalarının bu salgına karşı çok dikkatli olması gerekiyor.

Karantina Lafı şu günlerde en çok konuşulan konulardan birisi haline geldi. Özellikle kanser rahatsızlığı olan aileler bu sözcüğün anlamını çok daha iyi bilirler.

Ailesinde özellikle kanser olup ve ilik nakli olmuş bir aile bireyi varsa o ev karantinaya hiçte yabancı değildir.

Şuan herkes tarafından uygulanmakta olan karantina sürecini o aileler bizzat yaşamaktalar.

İşte bu noktada koronavirüse karşı en çok o aileler dikkat etmeli. Koronavirüs maalesef henüz tedavisi bulunmuş bir hastalık değil.

Mümkün oldukça kişisel temaslar kesilmeli ve aile dışından kimselerle temas kurulmamalıdır.

Kanser hastalarının bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini uzmanlar her fırsatta dile getirmektedir. 

Basında bir uyarı gözümüze ilişti Sağlık Haberciniz olarak sizlerle o uyarıyı paylaşmak istiyoruz Emsey Hospital’dan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl,  ameliyat, ışın ve kemoterapi tedavileri ile bağışıklık sisteminde zayıflama olabileceğini belirterek, bunun sonucunda vücudun güçsüz hale gelebileceğini dile getirerek kanser hastalarının koronavirüsten korunmak için çok daha dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirecek besinlerin yenilmesi gerektiğini dile getirirken kişisel hijyen ve maskeli korumaya dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.

Ateş - Öksürük - Solunum rahatsızlığı gibi belirtileri olan kanser hastalarının mutlaka doktoruyla iletişime geçmesi ve kemoterapi sürecininde buna göre belirlenmesi konusunda da Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl'ün ayrıca uyardığını görüyoruz..

Sağlık Haberciniz -ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler