Kısırlığın Psikolojik Etkileri Nelerdir?

Kısırlığın Psikolojik Etkileri Nelerdir?
Büyük özveri gerektiren kısırlık tedavisi, çocuk sahibi olmak isteyen çiftler üzerinde sadece fiziksel, değil psikolojik açıdan olumsuz etkiler yaşanmasına neden olabilir.

Büyük özveri gerektiren kısırlık tedavisi, çocuk sahibi olmak isteyen çiftler üzerinde sadece fiziksel, değil psikolojik açıdan olumsuz etkiler yaşanmasına neden olabilir. Tedavi de önemli bir faktör olan psikolojik destektir.

Bunun en önemli nedenine gelinde tedavi döneminde çiftlere yapılan test ve tetkikler ve bu süreçte yaşanacak olan belirsizliklerin çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin ruhsal açıdan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor olmasından kaynaklanmaktadır.

Yaşanan tüm bu belirsizlikler, mutluluk, neşe duygu, korku, kızgınlık, gibi çok çeşitli duyguların bir arada yaşanmasına neden olabilir. Bu birazda bireyin konuyu algılaması ile ilintilidir. Ayrıca çevresel etmenlerde çiftlerin psikolojik olarak olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilmektedir.

Kısırlık problemi yaşayan çiftlerin bu stresli hallerini günlük yaşamlarında problemler yaşamalarına sebep olacaktır. Bilhassa kısırlık tedavisi birden çok tekrarlandığı çiftlerde stres oranlarının daha yüksek olduğu yapılan araştırmalar neticesinde tespit edilmiştir. Tabi durum tedaviden başarılı sonuç elde edilmesinden sonra bu belirsizlik yüzünden öfke kırgınlık belirsizlik mutluluğa bırakacaktır. İşte bu belirsizlik süreci çiftlerin psikolojik destek alması bu sürecin çok daha kolay atlatılmasına yardımcı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler