Kansızlık problemine iyi gelen yiyecekler

Kansızlık problemine iyi gelen yiyecekler
Anemi diğer bilinen adıyla kansızlık tedavisi mümkün bir hastalıktır. Etkilerini bazı yiyeceklerle ise azaltmak mümkündür.

Kansızlık tedavisi olan bir hastalıktır. Bazı önemli belirtilerle kendini belli eder bunların en önemlileri ten rengindeki solukluk ve beraberinde baş dönmesi ile halsizliktir. Ayrıca hastalarda iştahsızlıkta görülebilir. Kesin tanı basit kan testleriyle konulur.

Kansızlıkta iyi bir beslenme programı uygulanmaktadır. Et ve türevleri - Süt Ürünleri aynı zamanda Sebze ve meyvelerle kontrol altına alınabilir. 

Ancak Kırmızı et tüketimi oldukça önemlidir bu hastalığın tedavisinde. Sadece kırmızı et değil aynı zamanda sakatat kullanıma önem verilmelidir.

C vitamini tüketimine önem verilmesi gerektiği gibi aynı zamanda bolca yeşil yaprakları sebzelerden tüketilmelidir. 

Kansızlık problemine yumurtanın iyi geldiği bilindiğinden günde 1 adet yumurta mutlaka tüketilmelidir. Ayrıca her gün içecek 1 çay bardağı portakal suyu içmek kansızlık problemine iyi gelmektedir.

Fındık - Ceviz - Badem - Kaju gibi yiyecekler ise içerdikleri güçlü vitaminler ve demir kaynağı olmaları nedeniyle kansızlık problemiyle baş etmenizde size süper faydalar sağlayacaktır.

Yumurta özel bir besindir. Demir bakımından zengindir. Anemisi olan kişilerin her gün 1 yumurta tüketmesi gerekir. 1 çay bardağı kadar portakal suyuyla iyi bir ikilidir.

Ekmek tüketiminde mutlaka tam buğday olanı tercih edilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler