Ayakta Oluşan Mantarı Geçiriyor Ayakları Koruyor Ve Ayaklardaki Yanma Hissini Kaldırıp..

Ayakta Oluşan Mantarı Geçiriyor Ayakları Koruyor Ve Ayaklardaki Yanma Hissini Kaldırıp..
Ayakta oluşan mantardan nasıl kurtulabilirim diye soruyorsanız çözüm yollarını sizler için sıraladık..

İnsanlar gün boyunca işlerinden dolayı koşturmakta ve kendisine rahatça dinlenecek zaman ayıramamaktadır.

Bu birey için önemli bir durum olarak görülmese de yapılması gereken bazı ihtiyaçlardandır. Birey belirli bir iş süresinde çalıştıktan sonra dinlenmeli ve vücudunu dinlendirmelidir. Bu vücudunun dinlenmesi ve yorgunluk esnasında vücudun vereceği tepkilerden korunması için gerekli bir adımdır. Eğer birey dinlenmezse vücut buna tepki verecek ve vücutta bazı değişimler görülecektir. Buna en basit örnek ise Ayak mantarıdır.

AYAKTAKİ MANTARLAR

Ayaktaki görülen mantarlar ayağın nemlenmesinden meydana gelir, koku yapar ve tedavi edilmediği zaman ayaklarımızı rahatsız eder. Özellikle kapalı ayakkabı ve bot giyenlerde çok sık rastlanmaktadır. Bu yüzden askerlerde ve sporcularda mantar hastalığı sıkça görülmektedir.

Giydiğimiz naylon çoraplarında mantar oluşumuna etkisi bulunmaktadır. Naylon çoraplar terlemeye daha müsaittir. Ayak vücudumuzu taşıdığı için önemli uzvumuzdur bu yüzden ayağımızın bakımı hele ki mantarı tedavi si ayaklar için önem taşımaktadır. Ayak mantarının tedavisi zordur, fakat ayakta oluşan mantar kötü koku, iltihap, kaşıntı ve mantarın dağılmasına sebep olur.

Ayakta görülen mantarlar nemli kapalı ve ılık ortamlarda kolayca çoğalabilirler. Islak ayakla, havuzda, sıkı ve hava almayan ayakkabılardan, çoraplar ve duş aldıktan sonra parmak aralarını kurulamama gibi faktörlerden çoğalabilirler. Ayakta mantarlar kişiye göre değişir kimine göre parmak arasında kaşıntılı pul pul olarak görülür. Kimine göre tırnaklarda ortaya çıkar. Tırnaktaki mantar tedavisi zordur. Kiminin tırnağı kalın olur kimde yarısı yoktur, kiminde ise kepeklenme gibi değişik biçimlerde görülebilir. Ayağımızdaki bütün döküntüler mantar değildir bu yüzden doktor vermediği sürece ayak mantarları kafamıza göre kullanmamalıyız. Doktorun uygun gördüğü tedavi ile ayak mantarlarından kurtulmamız mümkündür.

AYAKTAKİ MANTARDAN KORUNMA YOLLARI

  • Yazın elimizden geldiği kadar açık sandalet gibi ayakkabılar tercih etmeliyiz.
  • Giydiğimiz çorapların naylon olmamasına dikkat etmeliyiz.
  • Ayakları yıkadıktan sonra nemli kalmamasına dikkat etmeliyiz.
  • Çoraplarımız mümkünse her gün değiştirmeliyiz.
  • Ayakları her gün yıkamalıyız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler