Alerji nedir, belirtileri nelerdir?
Bağışıklık sisteminin görevi, zararlı patojenlerle savaşarak bizi sağlıklı tutmaktır. Bunu, vücudunuzu tehlikeye atabileceğini düşündüğü herhangi bir şeye saldırarak yapar. Alerjene bağlı olarak, iltihaplanma, hapşırma veya diğer birçok semptomu yaşamamıza neden olur.
Bağışıklık sistemimiz yaşantımıza ve yaşadığımız ortama göre kendini ayarlar. Örneğin, vücudunuz evcil hayvan tüyü gibi bir şeyle karşılaştığında zararsız olduğunu fark etmelidir. Agresif alerjisi olan insanlarda, bağışıklık sistemi onu vücudu tehdit eden bir dış işgalci olarak algılar ve ona saldırır. Neticesindede bazı semptomları yaşarız.
Alerjiler oldukça yaygındır ve yayılma hızlarıda git gide artmaktadır. Alerji problemlerine karşı çeşitli tedaviler alarak problemlerinizi en aza indirebilirsiniz.
Alerji belirtileri
Alerji nedeniyle yaşadığınız belirtiler alerji türününe ve alerjinin ne kadar şiddetli olduğunu göre değişmektedir. Beklenen bir alerjik yanıttan önce alerji ilacı alırsanız yine de bu belirtilerin bazılarıyla karşılaşabilirsiniz ama muhtemelen daha sıkıntısız bir süreç yaşarsınız.
Gıda alerjileri
Gıda alerjilerinde şişme, kurdeşen, mide bulantısı, yorgunluk gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Genelde sorunun gıda alerjisinden kaynaklı olduğunu fark etmek biraz zaman alabiliyor. Bu yüzden yemekten sonra ciddi bir reaksiyonunuz oluşursa ve neden olduğundan emin değilseniz vakit kaybetmeden doktora görünmenizi tavsiye ederiz.
Mevsimsel alerjiler
Saman nezlesi gibi alerjik durumlar soğuk algınlığı semptomlarına çok benzemektedir. Genelde burun tıkanması, burun akıntısı ve şişmiş gözler olarak karşımıza çıkar. Çoğu zaman kendi kendinize durumu atlatırsınız ama belirtileriniz yönetilemez hale gelirse bir doktora danışmanızı tavsiye ederiz.
Şiddetli alerjiler
Şiddetli alerjiler solunum güçlükleri, baş dönmesi ve bilinç kaybına gibi anafilaksiye (Alerjik Şok) neden olabilirler. Olası bir alerjenle temas ettikten sonra hayatı tehdit eden bu belirtilere sahipseniz derhal tıbbi yardım almanız gerekir.
Alerjik reaksiyon belirtileri insandan insana farklılık göstermektedir.
...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.